Курси НБУ $ 39.43 € 42.75
Лісу буде ще більше: на Волині громада передала 40 гектарів лісівникам

Минулої весни створили перший гектар нового лісу на землях, які передала в державу Зимнівська ТГ.

Фото Поліський лісовий офіс.

Лісу буде ще більше: на Волині громада передала 40 гектарів лісівникам

Минулої весни силами філії «Володимир-Волинське лісомисливське господарство» створили перший гектар нового лісу на землях, які передала в державу Зимнівська ТГ

Ділянка межує із держлісфондом, тож уже за кілька років стане якісним молодим продовженням лісу.

Про це інформує Поліський лісовий офіс.

«Така робота відбувається в рамках міжнародного проекту «Forest Recovery», який в Україні реалізовує ДП «Ліси України».

 

 І ведеться вона фактично на волонтерських засадах – завдяки співпраці лісівників та громад. А результатом стає реальне збільшення площі лісів у країні.

Цього року роботи продовжаться. Завдяки партнерству із Зимнівською громадою та спільному бажанню мати гарні доглянуті ліси – на весну філія поставила у плани створити ще 2 га нового лісу. Знову ж – на площах, переданих громадою.

Ці землі не придатні для ведення сільського господарства. Тому в цьому випадку виростити ліс – єдина реальна можливість грамотно розпорядитися ділянками-пустками.

 

 Загалом Зимнівська ТГ передала під опіку держави 40 га площ: або під заліснення, або з метою збереження самозаліснених територій. На 25 га лісівники виготовили державні акти. Інше – все в роботі.

Не припиняється також і співпраця щодо подальшого обстеження подібних ділянок. За умови зацікавлення громади лісівники візьмуть на себе відповідальність за збереження інших лісових ділянок», - йдеться у повідомленні.

Реклама Google

Telegram Channel