Курси НБУ $ 39.53 € 42.31
Сьогодні польські фермери заблокують і волинський Устилуг (Відео)

«Учасники протесту не пустили транспорт далі, а в один момент відкрили причепи, через що частина зерна висипалася на дорогу».

Фото із сайту farmer.pl.

Сьогодні польські фермери заблокують і волинський Устилуг (Відео)

А вчора поблизу Ягодина польські протестувальники висипали зерно з кількох українських вантажівок. Справу розслідує тамтешня поліція

11 лютого перед пунктом пропуску «Ягодин – Дорогуськ», де третій день заблокований рух вантажівок, польські фермери висипали зерно з кількох українських фур.

За даними польського видання RFM 24, справу розслідує поліція.

Відомо, що учасники акції протесту зупинили три українські вантажівки та висипали зерно на дорогу. Це сталося орієнтовно об 11:30 на державній дорозі № 12 до прикордонного переходу в Дорогуську.

«Після оформлення до Польщі в'їхали три вантажівки під керуванням громадян України. Учасники протесту не пустили транспорт далі, а в один момент відкрили причепи, через що частина зерна висипалася на дорогу. Водії повернули назад в бік України», – сказала польським ЗМІ комісарка поліції у Хелмі Ева Чиж.

В поліції додали, що з'ясовують подробиці події та вилучають докази. Матеріали згодом обіцяють направити до прокуратури.

Водночас польські правоохоронці зазначили, що українці не складали заяв до поліції на протестувальників.

Польський портал farmer.pl повідомив, що фермери відібрали проби висипаного зерна та нібито мали надати їх на перевірку на вміст заборонених речовин.

«Учасники протесту не пустили транспорт далі, а в один момент відкрили причепи, через що частина зерна висипалася на дорогу».
«Учасники протесту не пустили транспорт далі, а в один момент відкрили причепи, через що частина зерна висипалася на дорогу». Фото із сайту farmer.pl.

 Також портал додав, що на тлі дій польських протестувальників українські водії починають висловлювати незадоволення – кілька десятків українців намагалася прорвати блокаду поляків. Ситуація у пункті пропуску залишається напруженою.

Учасники акції протесту зупинили три українські вантажівки та висипали зерно на дорогу. Фото із сайту farmer.pl.
Учасники акції протесту зупинили три українські вантажівки та висипали зерно на дорогу. Фото із сайту farmer.pl.

 Відео з черги перед Ягодином виклав один із організаторів попередньої блокади українсько-польського кордону, представник польських перевізників Рафал Меклер.

Що відомо про блокування польсько-українського кордону

У Польщі фермери 9 лютого розпочали загальнонаціональний страйк. Акція протесту триватиме щонайменше до 10 березня.

Під час перемовин в Міністерстві сільського господарства президент Національної ради сільськогосподарських палат Віктор Шмулевич заявив, що всі фермери згодні з трьома основними вимогами: вони не хочуть впровадження Green Deal, імпорту сільськогосподарської продукції з України та вимагають підтримки тваринництва.

Станом на ранок 10 лютого польські фермери блокували роботу трьох пунктів пропуску на кордоні з Україною: «Ягодин – Дорогуськ», «Рава-Руська –Гребенне» та «Шегині – Медика». Цього ж дня, об 11:30, завершився протест перед пунктом пропуску «Шегині – Медика». Рух вантажівок відновлений.

З 12 лютого учасники акції протесту також обіцяють заблокувати рух вантажівок на пункті пропуску «Зосин – Устилуг».

До слова, днями угорські фермери влаштували протест біля КПП «Захонь» на кордоні з Україною, виступаючи проти рішення Єврокомісії про продовження безмитного ввезення української продукції ще на рік. 

Читайте також: Проти посадовців комунальних підприємств у Луцьку відкрили кримінальні провадження.

Реклама Google

Telegram Channel