Курси НБУ $ 39.40 € 42.34
Орбан заявив, що Україна має бути «буферною зоною», а не членом ЄС і НАТО

Кривавий пуйло пообіцяв Орбану частину українських територій.

Фото із сайту 5.ua.

Орбан заявив, що Україна має бути «буферною зоною», а не членом ЄС і НАТО

Ось так відпрацьовує гроші путіна

Прем’єр Угорщини Віктор Орбан заявив, що Україну треба залишити «буферною зоною» між росією і Заходом, надавши певні безпекові гарантії, але не приймаючи у ЄС чи НАТО.

Про це він заявив у спілкуванні з колишнім канцлером Австрії Вольфгангом Шусселем у рамках медіапроєкту European Voices,інформує «Українська правда».

«Подобається це вам чи ні, подобається це українцям чи ні, Україна на мапі – там, де вона є. Найкраща перспектива – щоб вона була буферною зоною між росією і Заходом – звісно, з безпековими гарантіями. Якщо це не допоможе, Україна втрачатиме території.

росія буде знову, знову і знову руйнувати Україну. росія ніколи не змириться з тим, щоб на її кордонах з’явився такий член ЄС і НАТО як Україна, ніколи».

При цьому угорський прем’єр вважає, що у 2008 році справді було можливо прийняти Україну і Грузію до ЄС і НАТО, але цю нагоду змарнували, і з нею – «перспективи України на майбутнє членство у ЄС і НАТО». 

На ремарку Шусселя про те, що припинення вогню зараз означало би для України фактично поразку, Орбан сказав, що оцінка може залежати «від того, як дивитись на майбутнє», тому що з продовженням гарячої фази війни Україна може втратити ще більше територій. 

Угорський прем’єр також не погодився з аргументами про те, що членство України захистило би Європу, оскільки майже всі члени ЄС вже є членами НАТО і цей альянс сильніший за Росію. 

«Немає загрози, що росія нападе на країну-члена НАТО», – вважає Орбан.

Він також висловив думку, що росія ніколи серйозно не сприйматиме Україну як партнера у переговорах, «лише США і, можливо, ЄС». 

Шуссель зауважив, що немає впевненості у тому, що домовленостям з росією можна довіряти. Орбан на це відповів, що тут, на його думку, «питання не довіри, а сили».

«Ми, європейці, недостатньо сильні для того, щоб росіяни сприймали нас серйозно. Це міряння силами. Це війна. Ми маємо демонструвати силу і чітко доносити росіянам: у нас свої інтереси, у них свої, на основі цього можна про щось домовлятися», – зазначив Віктор Орбан. 

Він висловив думку, що російсько-українська війна не скінчиться у 2024 році і потрібно «щонайменш забезпечити припинення вогню і досягти ситуації, у якій можна вести перемовини».

Крім того, Орбан вважає, що Європа неспроможна підтримувати Україну достатньою кількістю зброї, тому що у суспільствах європейських держав «і так вважають допомогу завеликою».

«Ми не можемо дозволити собі допомагати Україні доти, доки вона здобуде перемогу військовим шляхом», – додав прем’єр Угорщини.

Читайтке також: Від звільнення Залужного хтось виграє. Його ім’я Володимир. Але не Зеленський.

Реклама Google

Telegram Channel