Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Ірина Фаріон програла суд, але має ще шанс на апеляцію

Екснардепка в інтервʼю журналістці Яніні Соколовій сказала, що не вважає українцями тих захисників, які розмовляють російською мовою.

Фото із сайту portal.lviv.ua.

Ірина Фаріон програла суд, але має ще шанс на апеляцію

Мовознавиця і політикиня, яка нещодавно назвала Луцьк «найукраїнськішим містом», бо за три дні гостювання в обласному центрі Волині, не почула чула жодного російського слова, судилася з приводу поновлення на роботі

Галицький районний суд Львова відмовив Ірині Фаріон у поновленні на посаді професора кафедри української мови Інституту гуманітарних наук Національного університету «Львівська політехніка».

Як відомо, Ірина Фаріон подала до суду, аби скасувати наказ ректора про своє звільнення, поновитися на посаді професорки кафедри української мови Інституту гуманітарних наук Національного університету «Львівська політехніка», а також стягнути середній заробіток за період вимушеного прогулу.

Вона вважає, що такі накази були безпідставними, необґрунтованими та не ґрунтувалися на реальних фактах вчинення аморального поступку.

Фаріон звільнили за наказом ректора від 15 листопада за вчинення аморального проступку, не сумісного з продовженням діяльності викладача.

Представники університету на засіданні заявили, що приниження воїнів через те, що вони не розмовляють українською мовою є неприпустимими, а висловлювання Фаріон розпалюють ворожнечу у суспільстві.

Суд вважає, що звільнення мало легітимну мету, не було спрямоване на досягнення жодних дискримінаційних цілей, ґрунтувалось на моральних засадах суспільства, тобто – враховувало інтереси моралі, а його мета була достатньо важливою для виправдання такого обмеження прав.

Відтак суддя вважає, що наказ про звільнення через аморальну поведінку, а саме її висловлювання щодо російськомовних українських військових, є правомірним. Саме тому і відмовив повністю у задоволенні позовних вимог Фаріон.

Усі судові витрати поклали на державу, а на рішення все ще можна подати апеляцію.

Мовознавицю та екснардепку Ірину Фаріон звільнили із Львівської політехніки нещодавно. Скандал щодо мовного питання, повʼязаний з Іриною Фаріон, виник після того, як мовознавиця та екснардепка в інтервʼю журналістці Яніні Соколовій сказала, що не вважає українцями тих захисників, які розмовляють російською. Здебільшого йшлось про бійців бригади «Азов».

Читайте також: Мовознавиця Ірина Фаріон назвала Луцьк «найукраїнськішим містом».

Реклама Google

Telegram Channel