Курси НБУ $ 39.67 € 42.50
Блокування кордону на Волині: вчора українські перевізники зупинили 4 польські вантажівки

Красномовно ж!

Фото – «Суспільне Луцьк».

Блокування кордону на Волині: вчора українські перевізники зупинили 4 польські вантажівки

Польські фури, які перепинили учасники акції протесту, везли в Україну пальне, квіти та курчат

15 лютого українські перевізники і водії, які розпочали мирну акцію протесту біля пункту пропуску «Ягодин – Дорогуськ», призупинили рух чотирьох польських вантажівок.

Такі дані станом на 19:00 розповів «Суспільному» речник громадської організації «Перевізники західного регіону». Польські фури, які перепинили учасники акції протесту, везли в Україну пальне, квіти та курчат.

35 вантажівок та легкові авто з пів сотнею водіїв з різних регіонів сформували колону на дорозі, що веде до пункту пропуску, розповів співорганізатор, керівник ГО «Перевізники західного регіону» Віталій Куценко.

Через протест польських фермерів, зазначив чоловік, на іншому боці кордону українські водії не можуть потрапити до України.

«Вимагаємо швидкого розблокування кордонів. Як це буде відбуватися, коли це буде відбуватися. Контроль над тим свавіллям на території Польщі, який робиться над нашими транспортними засобами та водіями. Вимагаємо, щоб звільнили наших водіїв з блокади на території Польщі», – сказав Віталій Куценко.

З його слів, протестувальники будуть зупиняти й перешкоджати руху лише польським вантажівкам, які в’їжджають в Україну через пункт пропуску «Дорогуськ – Ягодин» і об'їжджають загальну чергу. Каже: не обійшлось без непорозумінь і з українськими водіями ваговозів, що перетнули кордон у напрямку України.

Фіксувати рух польських ваговозів під час комендантської години обіцяли правоохоронці, розповів учасник мирної акції Василь.

«З польської сторони стоїть фура. Він загрузився днів 10. Стоїть уже тиждень у колейці, його не впускають. Поза колейкою польська машина проїжджає, яка грузилась вчора-позавчора», – зазначив чоловік.

Начальник управління поліції превентивної діяльності Нацполіції в області Юрій Сидорук розповів, що порушень у перші години акції не зафіксували.

«Створювати тут рух в комендантську годину рух ніхто не дасть. Перепустка не дає права просто так ходити у комендантську годину. Дорога у нас незаблокована, так було й анонсовано. Трансбезпека зараз і перевірять транспортний засіб, який перетнув кордон на польській реєстрації», – сказав правоохоронець.

Українські перевізники та водії планують пропускати по одній машині на в’їзд до України щогодини, говорить організатор акції Віталій Куценко. На виїзді з пункту пропуску протестувальники зупинили водія автоцистерни з пальним на польській реєстрації.

У Польщі фермери 9 лютого розпочали загальнонаціональний страйк. Акція протесту триватиме щонайменше до 10 березня.

Читайте також: Волинянам доплачуватимуть 2 000 гривень дотації за одну голову молодняку ВРХ.

Реклама Google

Telegram Channel