Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
Як волинський викладач став військовим журналістом (Відео)

До повномасштабного вторгнення Сергій був журналістом та викладачем журналістських предметів у вузі.

Фото: Фейсбук.

Як волинський викладач став військовим журналістом (Відео)

Сергій Хомінський – начальник служби зв'язків з громадськістю 100 окрема бригада Сил територіальної оборони ЗСУ

До повномасштабного вторгнення Сергій був журналістом та викладачем журналістських предметів у вузі. Проте велика війна внесла свої корективи: після нападу рашистів на Україну офіцер змінив свій цивільний одяг на військову форму і відправився захищати свою країну.

Чому інформаційний аспект є не менш важливим за бойову роботу підрозділів на війні з окупантом, чим займаються в армії прес-офіцери і чому Україна має перемогти?

Про все це Сергій Хомінський розповів у сюжеті Регіонального управління Сил територіальної оборони «Захід» з нагоди Дня військового журналіста, який відзначався 16 лютого.

«Применшувати значення інформаційної складової у цій війні – безумство, – каже прес-офіцер. – Мої посадові обовязки – це ведення сторінок бригади у соцмережах, підготовка контенту, його розміщення, написання тектсів, фотографій, відео. Важлива складова також і співпраця зі ЗМІ.  До нас приїжджає багато і українських, і закордонних журналістів. З початку війни тут побували близько сотні телеканалів, знімальних груп, газет, радіостанцій. 

Прес-офіцер, пояснює Сергій Хомінський – це помічник командира з усіх питань, які стосуються інформаційного простору.

Пан Сергій запевняє, що кожна людина, яка служить у бригаді, кожен підрозділ є цікавий та важливий. Головне вміти бачити ситуацію чи людину і зробити з цього або портретну замальовку, або невеличкий репортаж. 

У роботі чоловік каже, керується здоровим глуздом.

«Варто діяти так, щоб не нашкодити і своїй бригаді, і побратимам, і командиру, і збройним силам, і Україні. 

Розповідає, що доволі часто російська пропаганда звертала і звертає на бригаду волинських теробронівців увагу. Був випадок, коли речник міноборони рф заявив, що 100 обр ТрО розформована. Тоді вони записали відповідь у жартівливому тоні у стилі листа турецькому султану про розформування бригади.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Volyn Nova.

Реклама Google

Telegram Channel