Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
В окупованому місті на Харківщині колишні поліцейські катували неповнолітнього хлопця

Підозрюваним загрожує до 15 років позбавлення волі.

Фото: facebook.com.

В окупованому місті на Харківщині колишні поліцейські катували неповнолітнього хлопця

Зловмисники незаконно ув’язнили на той час 16-річного підлітка у приміщенні ізолятора тимчасового тримання та проводили жорстокі допити, змушуючи хлопця надавати відомості про проукраїнські налаштованих осіб, мисливців, учасників ООС

У серпні 2022 року невідомі, одягнені у камуфльований одяг військового зразку, у балаклавах, маючи при собі автоматичну вогнепальну зброю, силою посадили 16-річного хлопця до автомобіля та доставили до приміщення ізолятора тимчасового тримання Куп'янського відділу поліції. Хлопця незаконно ув’язнили. Троє катів, погрожуючи розправою над підлітком та його близькими, змушували його присідати, віджиматися від підлоги, надягали протигаз на голову з перекриванням дихальних шляхів, били. Неповнолітнього обмежували у їжі та воді, 16 днів протиправно утримували у камері разом з іншими «затриманими». Згодом підлітка звільнили, однак змушували приходили щодня до відділу поліції «відпрацьовувати».

Про це повідомляє Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України.

Хлопець пішки з сусіднього села ходив до Куп'янська, де зловмисники примушували його розбирати завали, мити автотранспорт військових рф, прибирати сміття, мити посуд на їх кухні, складати дрова. Лише 8 вересня, коли місто було деокуповане, він нарешті звільнився.

В ході роботи по кримінальному провадженню поліцейські встановили, які саме з російських підрозділів розміщувалися у приміщенні катівні, знайшли їх фото. Хлопець впізнав своїх кривдників.

Виявилось, що до злочину причетні троє мешканців Куп’янського району 28 та 32 років, які перейшли на бік окупантів. Двоє чоловіків – колишні поліцейські, які були звільнені з лав Нацполіції за державну зраду. Вону влаштувалися на посади у незаконно створеному окупантами управлінні внутрішніх справ. Третій – безробітний місцевий мешканець, який за власною ініціативою допомагав окупантам.

Слідчі слідчого управління ГУНП в Харківській області за оперативного супроводу ДСР під процесуальним керівництвом Харківської обласної прокуратури повідомили трьом мешканцям Харківщини про підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Двом фігурантам додатково повідомлено про підозру за ч. 7 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Підозрюваним загрожує до 15 років позбавлення волі.

 

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Volyn Nova.

Реклама Google

Telegram Channel