Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Брат Героя Небесної сотні приніс до Волинського краєзнавчого музею особисті речі загиблого (Фото)

Василь Мойсей став навіки Героєм у 21 рік.

Фото із сайту nebesna.pravda.com.ua.

Брат Героя Небесної сотні приніс до Волинського краєзнавчого музею особисті речі загиблого (Фото)

Сьогодні – 10-а річниця з дня масовго розстрілу активістів Революції Гідності в Києві

А напередодні, 19 лютого, у Волинському краєзнавчому музеї відкрили виставку «Майдан. 10 років боротьби за свободу».

В експозиційному залі перед відвідувачами представлені експонати, які розповідають про події Революції Гідності та участь волинян у них.

Модератор заходу – завідувач відділу історії музею Богдан Зек – у своєму виступі зазначив, що упродовж останніх десяти років про Революцію Гідності були видані книги і зняті фільми, а діти, які були очевидцями цих подій, стали дорослими. Аби краще зрозуміти ідею виставки присутнім демонстрували хроніку подій лютого 2014 року модератор нагадав присутнім про День пам’яті Героїв Небесної Сотні 20 лютого та про те, що цього дня підрозділи російських військ розпочали збройну агресію проти України. Війна триває уже десятий рік, а Небесна Сотня стала Небесним Легіоном. Усіх загиблих вшанували хвилиною мовчання.

На заході виступив священник Роман Мойсей – брат Героя Небесної Сотні і Героя України Василя Мойсея. Попри біль втрати, він поділився спогадами про час навчання Василя у виші, його заняття спортом і тим, наскільки він любив свою батьківщину. За сприянням отця Романа на виставці були представлені особисті речі його брата – Героя України Василя Мойсея – за що йому висловили щиру вдячність.

На відкритті виставки виступила директорка Волинського краєзнавчого музею Оксана Важатко. Вона зазначила, що попри відстань у 10 років, виставка надзвичайно болюча для нас, адже сьогодні все ще триває війна, яка забрала життя у синів наших музейних колег. Є зниклі безвісти, тож сподіватимемось на їхнє повернення.

Фото – Волинський краєзнавчий музей.
Здається, це було ще вчора, а вже минуло 10 років... Фото – Волинський краєзнавчий музей.

 Фото – Волинський краєзнавчий музей.

Виступає священник Роман Мойсей – брат Героя Небесної Сотні і Героя України Василя Мойсея. Фото – Волинський краєзнавчий музей.

 Василь Мойсей став навіки Героєм у 21 рік. Василь Мойсей став навіки Героєм у 21 рік. Фото із сайту nebesna.pravda.com.ua.

 Фото – Волинський краєзнавчий музей.

Першу екскурсію по виставці присутнім провела провідна наукова співробітниця відділу історії музею, докторка філософії у галузі історії Людмила Пінчук. Фото – Волинський краєзнавчий музей.

 Фото – Волинський краєзнавчий музей.

Нинішня молодь має знати про роль «Правого сектора» в Революції Гідності. Фото – Волинський краєзнавчий музей.

 Фото – Волинський краєзнавчий музей.

Скільки біди вони наробили... Фото – Волинський краєзнавчий музей.

 Ведучий заходу подякував своїм колегам за формування колекції матеріалів про події Революції Гідності у музеї, а також за проведену роботу над виставковим проєктом.

Першу екскурсію по виставці присутнім провела провідна наукова співробітниця відділу історії музею, докторка філософії у галузі історії Людмила Пінчук.

Усі охочі зможуть ознайомитися із виставкою «Майдан. 10 років боротьбу за свободу» у дні роботи Волинського краєзнавчого музею.

Читайте також: Миколай тримав у руках кулю, якою снайпер на Майдані розстріляв його сина….

Реклама Google

Telegram Channel