Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
На Волині учні здобувають військові навики

На вишколах навчають не вбивати, а виживати: захищати рідних, не ранити себе, не завдавати шкоду товаришам.

Фото: Фейсбук.

На Волині учні здобувають військові навики

Військові вишколи для молоді стають важливим кроком у підготовці учнів до майбутніх викликів та допоможуть їм розвинути навички, які знадобляться в різних життєвих ситуаціях

Сьогодні, коли Україна веде боротьбу за свою територіальну цілісність, кожен громадянин стає захисником країни. І тут виникає питання: чи готові ми, звичайні люди, забезпечити нашій державі необхідні ресурси для війни? Чи вміємо ми протистояти загрозам, що поступово наближаються до наших дверей

Про це йдеться на фейсбук-сторінці Департаменту молоді та спорту Луцької міської ради.

Такі запитання, людська паніка та необізнаність, потреба самозахисту стали поштовхом для створення тренувального центру, де кожен може отримати базові знання та навички.

Військові вишколи – це не нудне вивчення теоретичних відомостей. Це яскраві емоції, дружня атмосфера та надважливі практичні вміння. Це процес, під час якого формують справжніх лідерів, готових до будь-яких викликів життя.

Чому ж військові вишколи такі важливі? Ось лише декілька причин: 

- військовий вишкільний процес формує фізично здорову та психологічно стійку особистість, готову до будь-яких обставин;

- під час навчання ви розвиваєте лідерські якості, навчаєтеся приймати важливі рішення у стресових ситуаціях і керувати командою;

- ви отримуєте високоякісну освіту, яка буде корисна не лише в армії, а й у цивільному житті. 

Зараз вишколи проводять у школах для учнів одинадцятих класів. Проте планують повернути формат, який був раніше, та навчати усіх охочих. Під час навчання розповідають про надання домедичної допомоги у зоні бойових дій, про радіозв’язок і керування БПЛ дронами. Окрім того однією із найважливіших частин вишколу є основи поводження зі зброєю, до якої нещодавно додали виїзний страйкбольний тир.

Директор Луцького міського молодіжного центру Юрій Семчук (Юрій Семчук) зазначає, що на вишколах не вчать вбивати людей, а навчають виживати: захищати рідних, не ранити себе, не завдавати шкоду товаришам.

У сучасних умовах, коли Україна змушена боротися за власну незалежність та територіальну цілісність, такі вміння надважливі для кожного громадянина.

Зокрема Юрій Семчук говорить:

«Бояться ту армію, яка сильна, яка готова протистояти. І війну можна виграти, якщо люди мають патріотичну налаштованість та військові навики».

Військові вишколи стають одним із найважливіших елементів у формуванні відповідальних, здібних і сміливих громадян своєї країни. Це не лише шлях до набуття важливих навичок і знань, але і можливість особистісного зростання. Тому бажаючих запрошують зробити свій внесок у захист Батьківщини та зміцнення обороноздатності країни й приєднуватися до тих, хто готовий стати міцною опорою в часи випробувань і ПЕРЕМОГТИ.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Volyn Nova.

Реклама Google

Telegram Channel