Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Кровопивця лукашенко заявив, що у 2025 році буде балотуватися на президента білорусі

69-річний білоруський диктатор хоче правити вічно.

Фото із сайту ukr.net.

Кровопивця лукашенко заявив, що у 2025 році буде балотуватися на президента білорусі

А перед тим оголосив, що білоруська опозиція начебто готує державний переворот

Самопроголошений президент білорусі олександр лукашенко 25 лютого заявив про свій намір балотуватися на президентських виборах наступного року. Також він висловився про війну в Україні – вважає, що підстав для початку Києвом переговорів з Москвою «більш ніж достатньо».

Про це повідомляють тг-канал «Пул Первого» і білоруське видання «Зеркало».

У білорусі 25 лютого відбулося голосування з обрання депутатів до парламенту та місцевих рад, яке білоруська опозиція закликала бойкотувати. Це перші загальнонаціональні «вибори» у білорусі з початку масових політичних репресій три з половиною року тому.

Водночас влада в мінську не запросила міжнародних спостерігачів, зокрема і від Організації з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ). лукашенко заявив, що спостерігачі від ОБСЄ «не попросилися» приїхати на нинішні вибори.

«Якби ОБСЄ захотіло до нас приїхати і зробило б такий запит, ми б його розглянули. Швидше за все позитивно. Захочуть – нехай приїжджають. Після виборів нехай приїдуть», – сказав він.

лукашенко після голосування також відповів на питання журналістів і заявив про свій намір брати участь у президентських виборах 2025 року.

«Піду-піду. Передайте їм, що піду... Жоден відповідальний президент не покине своїх людей, які за ним ішли у бій. Тому чим більше напружуватимуть вас, мене та суспільство, тим швидше я піду на ці вибори. Ви не переживайте, ми зробимо так, як це потрібно для білорусі», – заявив Лукашенко, ймовірно, звертаючись до російських політиків.

На його думку, «ніде у світі немає таких відкритих, чесних виборів, як у білорусі».

«У нас це свято! Ми проводимо щиру та чесну політику! Нам потрібне спокійне життя і в ім’я цього ми робитимемо всі», – сказав 69-річний білоруський диктатор.

Крім того, лукашенка спитали про війну в Україні. Він заявив: «Є можливість домовитись! Я бачу, росіяни взяли курс на мирне врегулювання цього питання. Якщо не підуть на переговори з росією, повністю втратять країну», – вважає Лукашенко.

Зараз олександр лукашенко перебуває при владі шостий термін. Якщо він таки балотуватиметься на президентських виборах 2025 року, то це буде його сьома виборча кампанія.

Читайте також: Валерій Залужний зробив пост у фейсбуці.

Реклама Google

Telegram Channel