Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
«Save Soldiers»: Порошенко розповів, що його найбільше мотивує

«Наш найголовніший ресурс – це люди. І тому маємо зберегти людей, і на фронті, і в тилу».

Фото Європейська солідарність.

«Save Soldiers»: Порошенко розповів, що його найбільше мотивує

Петро Порошенко в інтервʼю журналісту «5 каналу» Віталію Ковачу під час поїздки у бригади ЗСУ пояснив, що мотивує його щотижня привозити допомогу на фронт

«Девіз, з яким я живу, – «Save Soldiers». Це означає «врятуй солдата». І я буду робити все для того, щоб їх рятувати. У перші десять днів широкомасштабного вторгнення ми встигли закупити броньовану фінську спеціальну сталь для бронежилетів, виготовили плитоноски. І тисячі бронежилетів, яких не було на складах МО, надійшли в першу чергу в батальйони, які несли оборону Києва. Від Туреччини і Польщі і до Нідерландів ми вигребли зі складів всі кевларові шоломи. Це були перші наші партії постачання. Тому захист нашого військовослужбовця перший пріоритет», – говорить Порошенко.

Він також розповів, що під час важких боїв в районі Бахмута і Соледара батальйоном передали броньовану гусеничну техніку для евакуації поранених.  

«За звітом окремих батальйонів від 50 до 90 поранених лише за операцію під Бахмутом ми евакуювали. Коли отримуєш таку звістку, це дуже сильно тебе мотивує. І я думаю, що ми в такий спосіб знаходимо сенс, для чого живемо», – говорить Порошенко. 

«Наш найголовніший ресурс – це люди. І тому маємо зберегти людей, і на фронті, і в тилу. Саме тому я кажу, що наша програма означає й інші правила мобілізації.  Що я маю на увазі? Не просто їх треба підготувати, там чотири-п’ять місяців, в таборах. Коли ми говоримо «Save Soldiers», то у нас мобілізуватися зараз мають люди, які будуть воювати з укріплених позицій, фортифікаційних споруд. Там можуть бути і оператори РЕБ, там можуть бути оператори дронів, там можуть бути і спостерігачі, якщо їх позиції підготовлені, обладнані. А не так, як ми вимушуємо зараз ставати на непідготовлені позиції і жертвувати. Не просто ризикувати, а жертвувати своїм життям. І ми точно цього допустити не можемо», – наголошує Порошенко. 

«Нам треба перейти нарешті вже повністю на натівські стандарти. Дуже важливо, коли воїн в захисній споруді з планшетом, маючи високотехнологічний дрон, буде робити все можливе для того, щоби підвищити ефективність Збройних сил. Саме так і буде, я вас запевняю», – переконаний пʼятий Президент, інформує eurosolidarity.

Реклама Google

Telegram Channel