Курси НБУ $ 39.40 € 42.34
Скільки порушень правил рибальства виявили на водоймах Волині

«Гаряча лінія» рибоохоронного патруля: 067 360 78402.

Фото ілюстративне / facebook.

Скільки порушень правил рибальства виявили на водоймах Волині

З 19 по 26 лютого 2024 року державні інспектори Волинського рибоохоронного патруля спільно з інспекторами Державної екологічної інспекції у Волинській області та працівниками служби державної охорони Шацького НПП провели ряд рибоохоронних заходів по рибогосподарських водних об’єктах області

Державними інспекторами Волинського рибоохоронного патруля складено 19 матеріалів про порушення Правил Рибальства.

Про це повідомляє Волинський рибоохоронний патруль.

Серед яких: 10 порушень за ч.3 ст. 85 КУпАП (риболовля з перевищенням кількості дозволених знарядь, знаходження поблизу водойми із забороненим знаряддям лову).

5 порушень – за ч.4 ст. 85 КУпАП (вилов водних біоресурсів під час здійснення любительського рибальства забороненими знаряддями лову).

Складено 4 акти виявлення та вилучення безгосподарського майна, відповідно до яких вилучено 20 риболовецьких сіток, загальною довжиною 527 м.

На порушників накладено 952 грн штрафів.

До прикладу 19 лютого: ️

  • громадянин перебував на березі рибогосподарського водного об’єкта р. Оконка, в районі с.Кукли Камінь-Каширського району з риболовецькою сіткою. Сітка знаходилась в пакеті сухому стані. На порушника складено адміністративний протокол за ст.85 ч.3 КУпАП та накладено штраф. Сітку громадянин знищив власноруч шляхом порізу.

21 лютого:

  • при проведенні рибоохоронного рейду на заплаві річки Прип’ять Любешівської громади було вилучено 5 безгосподарських сіток, власник яких не встановлений. Складено акт виявлення та вилучення безгосподарського майна. З сіток випущено у природне середовище живі водні біоресурси: щука -3 екз. та попереджено збитки на суму 52402,86 грн.

22 лютого:

  • громадянин ловив рибу забороненим знаряддям лову - риболовецькою сіткою у ставку урочище «Кар’єри» біля с.Острівок, Володимирського району. Риби не зловив. На порушника складено адміністративний протокол за ст.85 ч.4 КУпАП. Матеріали справи скеровані до суду. Заборонене знаряддя лову вилучене.
  • громадянин ловив рибу трьома риболовецькими сітками на озері «Грушівське» в с. Грушівка, Ковельського району. Риби не зловив. На порушника складено адміністративний протокол за ст.85 ч.4 КУпАП. Матеріали справи скеровані до суду. Заборонені знаряддя лову вилучені.
  • житель с. Мале Оріхове, ловив рибу сіткою на озері Оріхівське Самарівської громади. Риби зловити не встиг. Складено протокол за ст.85 ч. 4 КУпАП. Матеріали справи скеровані до суду.
  • також місцеві жителі с.Оріхове та Межисить перебували з забороненими і промисловими знаряддями лову на березі водойми.

Складено 4 протоколи за ст.85 ч. 3 КУпАП.

26 лютого в ході спільного рейду з представниками прикордонної служби України виявлено порушення Правил рибальства.

  • Так, житель с. Почапи Самарівської громади Ковельського району здійснював вилов водних біоресурсів сіткою на рибогосподарському водному об’єкті, з’єднаному з оз. Святе (поблизу с. Почапи). Риби не зловив, складено протокол за ст 85 ч .4 КУпАП.

Також державними інспекторами Волинського рибоохоронного патруля було проведено спільні рейдові заходи зі службою державної охорони Шацького НПП щодо виявлення порушників природоохоронного законодавства на водоймах парку. В результаті яких вилучено з водного середовища незаконні знаряддя вилову водних біоресурсів - 12 сіток і 8 ятерів.

Довідкова інформація:

З 15 лютого по 31 березня 2024 року встановлена заборона на добування (вилов) щуки звичайної згідно з Правилами любительського рибальства.

Волинський рибоохоронний патруль закликає громадян бути відповідальними та дотримуватися вимог чинного природоохоронного законодавства. Якщо Ви помітили порушення правил рибальства або порядку придбання чи збуту водних біоресурсів просимо невідкладно повідомляти на «гарячу лінію» рибоохоронного патруля: 067 360 78402

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Volyn Nova.

Читайте також: У Луцьку зафіксували рекорд максимальної температури повітря.

Реклама Google

Telegram Channel