Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Сільського голову та директора приватного підприємства на Волині підозрюють у розтраті майна на понад 380 тисяч гривень

Шкода місцевому бюджету становить понад 380 тисяч гривень.

Фото ілюстративне / facebook.

Сільського голову та директора приватного підприємства на Волині підозрюють у розтраті майна на понад 380 тисяч гривень

Керівник обласної прокуратури повідомив одному із сільських голів Ковельського району про підозру у службовому підробленні та розтраті чужого майна у великих розмірах, вчиненій шляхом зловживання службовим становищем в умовах воєнного стану (ч.1 ст. 366, ч. 4 ст. 191 КК України)

За даними слідства, очільник громади у грудні 2023 року за результатами тендеру уклав із приватним підприємством договір про поставку генераторів.

Попри те, що товар навіть не був увезений в Україну, посадовець підписав усі необхідні документи, які свідчили про його одержання – і на їх підставі суб'єкту господарювання були виплачені кошти з бюджету громади.

Згодом вони із директором підприємства-постачальника, аби приховати оборудку, оформили ще і договір відповідального зберігання неіснуючих генераторів.

За процесуального керівництва Ковельської окружної прокуратури директору приватного підприємства також повідомлено про підозру у вчиненні цих злочинів.

Досудове розслідування: Ковельське РУП ГУНП в області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба обласної прокуратури

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Volyn Nova.

Реклама Google

Telegram Channel