Курси НБУ $ 39.43 € 42.75
Наскільки небезпечним для людей був землетрус поблизу острова Зміїний

В Україні всього 10% територій знаходяться у сейсмічно активній зоні.

Фотоколаж із сайту informator.ua.

Наскільки небезпечним для людей був землетрус поблизу острова Зміїний

Епіцентр поштовхівзнаходиться у Чорному морі

Ввечері середи, 28 лютого, із Чорного моря було зареєстровано землетрус неподалік острова Зміїний

Про це повідомив Головний центр спеціального контролю.

Підземний поштовх стався на глибині 5 км за 17 км на південь від острова Зміїний, його магнітуда за шкалою Ріхтера склала 2,7 бала.

«За розрахунками землетрус не несе загрози для населення, за класифікацією землетрусів відноситься до «ледве відчутних». Коливання відчуваються тільки окремими людьми, які знаходяться в спокійному стані всередині приміщення, особливо на верхніх поверхах», – зазначають у Головному центрі спецконтролю.

27 лютого поблизу міста Чанаккале в Туреччині стався помірний землетрус магнітудою 4,5. Експерти попереджають про можливе підвищення сейсмічної активності.

В Україні всього 10% територій знаходяться у сейсмічно активній зоні. Тому інколи у тій чи іншій частині країни фіксують землетруси. Зазвичай магнітуда поштовхів не виходить за рамки «ледве відчутних», тому і ймовірність руйнувань вкрай низька. 

Нещодавно землетрус зафіксували у Тернопільській області. Вібрації землі мали магнітуду 2,6 за шкалою Ріхтера на глибині 5 кілометрів. Мешканці регіону ледь відчули поштовхи. Аналогічний землетрус стався у 12 кілометрах на схід від міста Яремче Івано-Франківської області. Глибина склала 4 кілометри, магнітуда – 2,6 (за шкалою Ріхтера). 

Ще один наприкінці минулого року стався у Чернівецької області. Магнітуда поштовхів тоді склала 2 бали за шкалою Ріхтера. Землетрус виник на глибині 2 км. За класифікацією він відноситься до невідчутних, тому люди їх не відчули.

Читайте також: Ці лякалки «Майданом-3» абсурдні.

Реклама Google

Telegram Channel