Курси НБУ $ 39.38 € 42.32
Відвели в «чисте поле»! Бутусов розкритикував відхід з Авдіївки

Невже Україна не здатна збудувати аналог так званої лінії Суровікіна, щоб зберегти життя своїх воїнів?

Фото ТСН.

Відвели в «чисте поле»! Бутусов розкритикував відхід з Авдіївки

Він стверджує, що жодних тилових позицій за Авдіївкою побудовано не було, а окопи копають уже під час боїв під вогнем противника

Журналіст Юрій Бутусов стверджує, що з-під Авдіївки українських військових відвели не на підготовлені позиції, а «в чисте поле».

Про це Бутусов написав у Telegram, інформує ТСН.

На його думку, це питання треба було розглядати на Ставці. Бутусов вважає, що оборона Авдіївки могла би бути успішнішою, якби там були побудовані більш серйозні лінії оборони.

«Люди відведені – те, що я бачив на власні очі – просто у відкрите поле. Як ніби й не було ніяких наших 10 років в Авдіївці. Як ніби ніяких не було штурмів. Це вже третій штурм Авдіївки, коли ворог нас захопив. Він ішов від 10 жовтня 2023 року. На жаль, за весь цей час, за всі ці роки, штурми жодних тилових позицій за Авдіївкою побудовано не було. Жодних інженерних робіт не проведено», – каже журналіст.

Він стверджує, що мінування на нових позиціях наші воїни роблять самі. Міни «внакид» ставляться самими підрозділами вже під час боїв. А окопи копають під час боїв під вогнем противника.

«Де-юре відповідальність за це несе керівництво ОТУ – оперативно-тактичного угруповання. Але де-факто воно не мало для цього ресурсів. Це мало вирішуватися на рівні Ставки і верховного головнокомандувача. Тому що у нас в ОСУВ і ОТУ стратегічних резервів готових під час таких активних боїв нема. Це хтось мав запланувати», – підсумував Юрій Бутусов.

Нагадаємо, українські військові в ніч проти суботи, 17 лютого, залишили свої позиції та вийшли з Авдіївки.

Реклама Google

Telegram Channel