Курси НБУ $ 39.38 € 42.32
Чоловік напав на співробітників ТЦК із сокирою, перед цим збивши військкома на авто

Ось такі невеселі будні...

Фотоколаж із сайту espreso.tv.

Чоловік напав на співробітників ТЦК із сокирою, перед цим збивши військкома на авто

До того ж потім побив скло машини, яка, ймовірно, належала представникам військкомату

Чоловіки, які напали на Буковині на представників ТЦК з сокирами, а один з них спробував наїхати на військових автомобілем, є рідними братами.

Про це повідомляє видання «Молодий Буковинець» із посиланням на голову Селятинської громади Валерія Полянчука. 

За словами Валерія Полянчука, 41-річний чоловік, що їхав у автомобілі «Нива» та 28-річний чоловік, що був на коні, є братами. При цьому у водія «ниви» син зник безвісти, його молодший брат сам був в АТО.

«Я вважаю, що ці чоловіки вчинили неправильно. Але ситуація така була. У 41-річного чоловіка, який їхав на «Ниві» син зник безвісти, а батько воює ще з 2014 року. Пішов добровольцем. Також в АТО був його брат. Такі дії чоловіків не підтримую. Але далі ситуацію вивчатиме слідство», –  розповів Полянчук.

При цьому у Чернівецькому обласному ТЦК та СП розповіли «Молодому Буковинцю», що працівники ТЦК та СП також приїхали з бойових частин.

«Інцидент стався під час того, як військовослужбовці ТЦК та СП проводили перевірку військово-облікових документів. Даним випадком займаються правоохоронні органи. 
Військові, які здійснювали заходи оповіщення є обмежено придатними до служби і переведені до ТЦК та СП з бойових частин», – зазначили у Чернівецькому обласному ТЦК та СП.

Раніше у поліції Чернівецької області повідомили, що двоє жителів Вижницького району приїхали до контрольно-пропускного пункту, спровокували конфлікт, завдали тілесних ушкоджень працівнику територіального центру комплектування та соціальної підтримки, а також пошкодили транспортний засіб. За цим фактом слідчі поліції розпочали кримінальне провадження.

Подія трапилася 7 березня в селі Плоска Вижницького району біля КПП «Горлеча». «Водій автомобіля «ВАЗ-2121» здійснив наїзд на 41-річного працівника ТЦК та СП. У подальшому, виконавши маневр розвороту, чоловік зупинився та ударив обухом його в передпліччя. Інший зловмисник також завдав удар обухом сокири в плече військовослужбовцю. Працівник ТЦК і СП отримав тілесні ушкодження, ступінь тяжкості яких буде встановлено після проведення судово-медичної експертизи. Крім того, чоловіки пошкодили лобове скло та бокові вікна у транспортному засобі працівників територіального центру комплектування і втекли», – розповіли у поліції.

Правоохоронці встановили осіб, причетних до вчинення протиправних дій. Ними виявилися 28-річний та 43-річний місцеві жителі. Обох порушників затримали. Тривають процесуальні дії, за результатами яких буде надано остаточну правову кваліфікацію діям чоловіків.

Раніше блогер та політолог Андрій Смолій оприлюднив відео, де працівники територіального центру комплектування зупинили чоловіка на коні, який був озброєний сокирою. 

«У Чернівецькій області чоловік напав на співробітників ТЦК із сокирою, перед цим збивши військкома на авто», – написав Смолій.

На відео можна побачити, як на Буковині представники ТЦК зупиняють чоловіка на коні, який озброєний сокирою. Під час спілкування на дорогу виїхав автомобіль жовтого кольору.  Він цілеспрямовано їхав на військових та одного з них збив з ніг. Після цього чоловік вийшов з авто та накинувся на них з сокирою. До того ж водій побив скло машини, яка, ймовірно, належала представникам ТЦК.

Конфлікт тривав недовго. Чоловік сів в авто та поїхав з місця події, а представники ТЦК пішли далі.

Читайте також: На Волині жінка переписала своїх 9 дітей на різних чоловіків, щоб врятувати їх від мобілізації.

Реклама Google

Telegram Channel