Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
До чого закликає митрополит Луцький і Волинський Михаїл, коли москва благословляє вбивати, а Рим – здаватися

«А ти під Авдіївкою був? Ти запитай у хлопців, який прапор вони хочуть підняти?»

Фото із сайту pravoslaviavolyni.org.ua.

До чого закликає митрополит Луцький і Волинський Михаїл, коли москва благословляє вбивати, а Рим – здаватися

10 березня митрополит Луцький і Волинський під час похорону полеглого воїна та панахиди за Тарасом Шевченком гостро відреагував на слова Папи Франциска

Виголошуючи проповіді у кафедральному соборі Святої Трійці перед труною вбитого захисника В’ячеслава Адаменка, а пізніше після заупокійної молитви в день чергової річниці упокоєння Тараса Шевченка, високопреосвященний зазначив: у той час, коли українські військовослужбовці щодня віддають свою «душу й тіло» за нашу з вами свободу, один ієрарх із Москви благословляє вбивати українців, а інший, з Рима, закликає нас здатись агресорові.

«Ось до цього, хто хоче, щоб ми підняли білий прапор, у мене запитання: а ти під Авдіївкою був? Ти запитай у хлопців, який прапор вони хочуть підняти? Вони хочуть підняти прапор перемоги і миру! Як і всі ми хочемо підняти прапор перемоги і миру. І хочемо, щоб у храмах звучали церковні піснеспіви, пов’язані з Хрещенням, Вінчанням та іншими радісними подіями. Але, на жаль, антихристи наступають. Вони ніколи не переможуть, бо непереможний дух український. Вони ніколи не досягнуть свого. Так, накоять нам горя, але межі горя будуть такими, які ми самі допустимо», – впевнений керуючий єпархією.

Він також нагадав, що священнослужитель у москві, який називає себе патріархом і української, і російської пастви, «благословляє» вбивати українців.

Він це «благословляє» – а до храмів московського патріархату в Україні продовжують ходити люди, підтримуючи таким чином ідеологію вбивства українців. Шевченко називав таких німими рабами, які «на панщину ідуть і діточок своїх ведуть».

Владика підкреслює, що в умовах війни українці з нації-жертви перетворюються у націю переможців. «Не плачемо, а зціплюємо кулаки і – до перемоги над агресором, бо він нам жити не дасть, доки ми його не переможемо. Єднаймося навколо України, єднаймося навколо Збройних сил, єднаймося один з одним. А ті, хто закликає до капітуляції, – це її лицемірні вороги. І ті, хто підтримує ці конфесії, – вони сліпі. Пробудімося, захистімо нашу неньку Україну! Це час великої звитяги».

До речі, як інформує пресслужба Волинської єпархії ПЦУ, митрополит Михаїл неодноразово висловлював думку, що греко-католикам України (і УГКЦ, і Мукачівській єпархії, котра діє окремо від неї) час возз’єднатися з Православною Церквою України шляхом добровільного скасування Берестейської та Ужгородської уній.

Читайте також: Перша літургія українською мовою: на Волині побільшало на одну громаду Православної церкви України.

Реклама Google

Telegram Channel