Курси НБУ $ 39.38 € 42.32
У Волинській бібліотеці відбулася зустріч з чемпіоном світу з легкої атлетики Ярославом Окапінським

Пишаємося нашими волинянами!

Фото: facebook.com.

У Волинській бібліотеці відбулася зустріч з чемпіоном світу з легкої атлетики Ярославом Окапінським

Ярослав Окапінський – майстер спорту України міжнародного класу з легкої атлетики, чемпіон світу з легкої атлетики (УОРА) на дистанції 400 м у Парижі, переможець змагань «World Para Athletics Dubai-2023», учасник Паралімпійських ігор у Токіо

Разом з тренером Андрієм Рожком вони розповіли як розпочинався спортивний шлях та розвиток спортсмена і які труднощі довелося подолати.

Про це пише Центр з фізичної культури і спорту осіб з інвалідністю «Інваспорт».

Як зазначив тренер-викладач, директор Волинської обласної дитячо-юнацької спортивної школи для осіб з інвалідністю Андрій Рожок (Andrij Rozhok), зараз найголовніше завдання для Ярослава – літні Паралімпійські ігри-2024.

Ярослав розповів, що ще з 10 років, коли почав займатися спортом, марив великим футболом. Проте у збірну команду України потрапити не вдалося, тож тренер спортсмена Андрій Рожок запропонував спробувати себе у легкій атлетиці.

«Я доволі скептично на початках ставився до легкої атлетики, як тільки мені Андрій Леонідович запропонував цей вид спорту я відповів: «Я що дивний, щоб по колу бігати?». Але потім я втягнувся», – поділився хлопець.

Тренер Ярослава додав, що після цього вони брали участь у різноманітних змаганнях та набували досвіду. Спортсмен докладав максимум зусиль, щоб покращувати результати і, як зазначає Ярослав, зупинятися на досягнутому не збирається.

Також Ярослав Окапінський показав значимі для нього нагороди, зокрема з Кубку України з легкої атлетики у Бахмуті та з чемпіонату України у місті Суми, який проходив з 20 по 24 лютого 2022 року, тобто саме тоді, коли почалося повномасштабне вторгнення країни-агресора.

Наприкінці зустрічі гості зустрічі мали змогу поставити питання до спортсмена та його тренера, зробити спільне фото і знайти власну мотивацію.

Дякуємо Волинська обласна бібліотека для юнацтва та Анні Романчук за атмосферну, теплу зустріч і за те, що розповідаєте про спортсменів, які перемагають самі себе та прославляють Україну на весь світ! Пишаємося нашими волинянами!

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Volyn Nova.

Реклама Google

Telegram Channel