Курси НБУ $ 39.38 € 42.32
Майбутні лісівники Волині здобували практичні навички у лісі

Студенти цікавилися деталями ведення лісового господарства і тонкощами роботи.

Фото: Фейсбук.

Майбутні лісівники Волині здобували практичні навички у лісі

Студенти Луцького національного технічного університету (ЛНТУ) спеціальності «Лісове господарство» переймали досвід ведення побічного користування у філії «Маневицьке лісове господарство« ДП «Ліси України»

Побачити і зрозуміти як зростає ліс, що роблять лісівники, щоб ліси майбутнього були якісними, як бережуть від хвороб та охороняють від пожеж зібрались студенти бакалаври та магістри спеціальності «Лісове господарство» ЛНТУ усіх курсів.

Про це повідомляє Поліський лісовий офіс.

Оскільки розпочався сезон заготівлі березового соку, то майбутні лісівники мали змогу побачити процес заготівлі сирцю на ділянці та його переробку у консервному цеху.

Також мали змогу ознайомитись з роботою цеху переробки хвойного екстракту та побувати у теплиці філії.

Маневицька філія – єдина, хто виробляє витяжку з сосни за технологією, яка дає можливість переробляти порубкові рештки та ще більш раціонально використовувати деревину.

Пасічництво досить розвинене, загалом утримується 150 бджолосімей. Присутні мали можливість дізнатись тонкощі утримання бджіл та скуштувати лісового меду.

Окремо йшлося про ведення мисливського господарства, роботу єгерської служби, розведення та утримання дикого кабана у напіввільному середовищі.

Зустріч пройшла в діалоговому форматі. Було приємно бачити, що студенти цікавляться деталями ведення лісового господарства і тонкощами роботи.

Лісівникам зі свого боку важливо заохотити майбутніх спеціалістів, адже саме таким молодим людям доведеться довірити те, що напрацьовано десятками років.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Volyn Nova.

Читайте також: На Волині та Рівненщині триває весняне висадження лісу.

Реклама Google

Telegram Channel