Курси НБУ $ 39.67 € 42.50
Більше зброї: лідери Франції, Німеччини й Польщі домовилися збільшити підтримку України

«Відтепер ми будемо закуповувати ще більше зброї для України, а саме на всьому світовому ринку, що є гарним покращенням».

Фото Гордон.

Більше зброї: лідери Франції, Німеччини й Польщі домовилися збільшити підтримку України

Лідери Німеччини, Франції й Польщі домовилися закуповувати для України ще більше зброї для боротьби з російським агрессором

 Про це канцлер Німеччини Олаф Шольц сказав після саміту «Веймарського трикутника», у який також входять Франція й Польща, у Берліні 15 березня

Як пише Гордон з посиланням на PAP, у переговорах також узяли участь прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск і президент Франції Еммануель Макрон.

На спільній пресконференції після зустрічі Шольц сказав, що спільною метою трьох країн «є й залишається забезпечити, щоб Україна могла ефективно захищатися від російської агресії».

«Сьогодні ми домовилися про декілька основних напрямків, зокрема: відтепер ми будемо закуповувати ще більше зброї для України, а саме на всьому світовому ринку, що є гарним покращенням. По-друге, ми будемо розширювати виробництво військової техніки, також співпрацювати з партнерами в Україні. По-третє, ми створимо нову коаліцію можливостей для реактивної артилерії великої дальності за форматом «Рамштайн» – оголосив Шольц.

Канцлер підкреслив, що заморожені російські активи будуть використовувати для фінансової підтримки закупівлі зброї для України. «Ми хочемо витратити наші гроші, ми хочемо допомогти всіма можливими способами, тут і зараз, щоб ситуація в Україні в найближчі тижні й місяці покращилася, а не погіршилася», – сказав на конференції Туск.

Зі свого боку Макрон зазначив, що країни «будуть робити все необхідне і стільки, скільки потрібно, щоб не дати Росії виграти війну з Україною». Президент Франції також підкреслив, що країни «ніколи не будуть виступати з жодним ініціативами, спрямованими на ескалацію». 

 

Telegram Channel