Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Чим закликають не нехтувати луцькі рятувальники

Будьте помірковані!

Фото: Відкриті джерела.

Чим закликають не нехтувати луцькі рятувальники

Безвідповідальність людей просто вражає! Щодня вогнеборці закликають не палити суху траву та сміття, та протягом 2024 року вже виникло 9 таких пожеж

Дуже часто спалення сухої руслинності переростає у великомасштабні пожежі. Швидкість поширення вогню надзвичайно висока особливо за вітряної погоди, тому локалізувати такі пожежі на відкритих територіях дуже важко. У населених пунктах спалення сухої трави або листя на присадибних ділянках може перерости у пожежі в будинках.

Ще один украй небезпечний фактор спалювання сухої трави - їдкий дим. Для людей, схильних до алергій, опинитися у зоні згоряння сухостою дуже небезпечно. Та найстрашнішим є випалювання трави в зоні міста, де на грунті і рослинах осідають важкі метали. Вдихаючи дим, люди отруюють свій організм. 

Відповідно до чинного законодавства правопорушники, які здійснюють спалювання сухої рослинності, притягуються до адміністративної та кримінальної відповідальності.

Відповідно до статті 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення, за самовільне спалювання рослинних решток на громадян накладається штраф у сумі від 3 060 до 6 120 грн, а на посадових осіб - від 15 300 до 21 420 грн.

Луцьке районне управління ГУ ДСНС України у Волинській області. 

Читайте також: «На Волині легалізувались майже пів тисячі «тіньових» підприємців».

Реклама Google
 

Telegram Channel