Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Міноборони запровадило нові правила набору до ЗСУ

Рекрутинг – це спосіб покращити сервіс для громадян, які готові приєднатися до ЗСУ.

Фото ілюстративне.

Міноборони запровадило нові правила набору до ЗСУ

Мобілізація триває

Міністерство оборони України представило нові правила рекрутингу до Збройних сил України.

Як повідомила прес-служба відомства 14 березня, нові правила рекрутингу включають лише чотири кроки, інформує Хвиля.

«Алгоритм покликаний замінити застарілі підходи - зрозумілим механізмом добровільного приєднання до військової служби через центри рекрутингу та онлайн», - йшлося у повідомленні.

Громадянину потрібно пройти всього чотири етапи, серед яких:

= Вибір посади та частини. Зробити це можна у центрах рекрутингу на базі ЦНАПів, онлайн-платформах, сайтах військових частин, рекрутингових центрах окремих військових частин або ТЦК та СП. 

= Співбесіда та комунікації з військовою частиною. Робити це можна це разом із рекрутером, який простежить з приводу правильності ведення співбесіди. А потім уже перевірятимуть фізичну підготовку та проведуть психологічно діагностичне тестування. Внаслідок такої комунікації формується рекомендаційний лист. У ньому буде зазначено, чи входить військова частина до списку пріоритетного комплектування. За наявності в/ч у списках пріоритетного комплектування рекомендаційний лист стає обов'язковим для обліку при подальшому оформленні людини.

= Оформлення в ТЦК СП – потрібно відвідати військкомат для уточнення облікових даних, проходження ВЛК, проходження професійного відбору та формування особистої справи

= Напрямок для проходження військової служби - якщо кандидат має досвід проходження військової служби протягом останніх 10 років і відібраний за прямою ВУС (військово-облікової спеціальності), то він направляється безпосередньо до певної частини. Якщо ж такого досвіду немає або кандидата відібрано не за прямим ВУС – його направляють до відповідного навчального центру.

«Важливо усвідомлювати, що рекрутинг не повинен бути замість мобілізації. Рекрутинг – це спосіб покращити сервіс для громадян, які готові приєднатися до ЗСУ. Рекрутинг не створений для того, щоб хтось не пішов до армії. Він створений для того, щоб ті, хто хоче йти в армію, отримали кращі умови, більш зрозумілий шлях, можливість вибору. Це не означає, що ми не мобілізуватимемо, це не означає, що всі інші не мають цього обов'язку», – сказав начальник управління преси та інформації Міністерства оборони Іларіон Павлюк в ефірі Радіо Свобода.

На початку лютого Міноборони заявило про відкриття першого центру рекрутингу у ЗСУ.

Читайте також: «Волинське місто запрошує на акцію на підтримку полонених воїнів».

Реклама Google
 

Telegram Channel