Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
На Волині радились, як вберегти бджіл від отруєння

Отруєння бджіл при обробці посівів пестицидами є чималою проблемою.

Волинь-нова

На Волині радились, як вберегти бджіл від отруєння

У Володимир-Волинському районі провели захід щодо профілактики отруєння бджіл

14 березня у Володимир-Волинській районній державній адміністрації пройшла робоча зустріч за участі начальника відділу розвитку виробничих галузей АПК департаменту агропромислового розвитку обласної державної адміністрації Олександра Книша, Волинської регіональної державної лабораторії державної служби України з питань безпечності продуктів та захисту споживачів, ДУ «Волинська обласна фітосанітарна лабораторія», Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області, асоціації ГО «Братство бджолярів землі Волинської «Ройовий стан», територіальних громад району та сільськогосподарських підприємств.

 

 На зустрічі було обговорено здійснення заходів з профілактики отруєння бджіл, проведення реєстрації та паспортизації пасік. Також розглянуто стан епізоотичної ситуації щодо основних заразних хвороб бджіл в області, отруєння бджіл при обробці посівів пестицидами та заходи з протидії цьому, наявність паразитарних хвороб бджіл на території області, повноваження ДУ «Волинська обласна фітосанітарна лабораторія» та процедуру державної реєстрації операторів ринку харчових продуктів.

Зокрема, Олександр Книш поінформував присутніх про державну підтримку аграрної галузі, яка буде надаватись у поточному році, інформують в Управлінні агропромислового комплексу області.

Аналогічні тематичні зустрічі щодо профілактики отруєння бджіл, проведення реєстрації та паспортизації пасік вже відбулися у Луцькому, Ковельському та Камінь-Каширському районах.

Telegram Channel