Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
У луцькій лікарні вперше виконали підключення нового апарату, врятувавши життя пацієнту

Так тримати!

Фото: facebook.com.

У луцькій лікарні вперше виконали підключення нового апарату, врятувавши життя пацієнту

15 березня вперше на базі нашого Медичного обʼєднання виконали підключення апарату VA-ECMO (венозно-артеріальна екстракорпоральна мембранна оксигенація) сумісно із колегами з Ковельського міськрайонного територіального медичного обʼєднання

Підключення здійснили пацієнту, чоловіку 1972 року народження, з гострим інфарктом міокарда, який ускладнився кардіогенним шоком - життєво загрожуючим станом. При такому стані серце не може виконувати свою функцію для підтримки життєдіяльності організму.

Про це повідомила завідувачка відділення інтервенційної кардіології та реперфузійної терапії Ірина Січкарук, пише Медичне об'єднання Луцької міської територіальної громади.

Коли ситуація загострилася і час йшов не на дні, а на години, було прийнято рішення звернутися до колег з Ковельского МТМО, які досить оперативно відгукнулися на прохання про допомогу. За погодженням адміністрацій обох лікарень, група у складі двох хірургів, анестезіолога, кардіолога, медсестри та водія прибули у наш заклад менше ніж за 2 години.

При венозно-артеріальній ECMO, кров від пацієнта, за допомогою спеціального насосу забирається з вени, проходить крізь оксигенатор, де насичується киснем та повертається назад, вже в артерію, що дозволяє заміщувати функцію серця та частково легень.

Це дозволяє виграти дорогоцінний час та дарує шанс на життя!

Найсучасніші методи лікування в тісній професійній співпраці лікарів з різних медичних закладів дозволяють робити те, що раніше було неможливо! І це тільки початок! - впевнена кандидат медичних наук Ірина Січкарук, - Це безпрецедентний випадок взаємодії не лише на Волині, але й на теренах усієї України.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Volyn Nova.

Читайте також: У громаді на Волині призначили нового шерифа.

Реклама Google

Telegram Channel