Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Названо переможця конкурсу на посаду директора Волинського обласного сиротинця

Члени конкурсної комісії одноголосно визначили Віктора Максимюка переможцем конкурсу.

Фото Волинська обласна рада.

Названо переможця конкурсу на посаду директора Волинського обласного сиротинця

Відбулося засідання конкурсної комісії з визначення претендента на зайняття посади керівника комунального підприємства «Волинський обласний будинок дитини для дітей з ураженнями центральної нервової системи з порушенням психіки»

До складу органу, що ухвалює рішення про переможця конкурсу, відповідно до положення пропорційно увійшли представники засновника - депутати обласної ради, громадських галузевих організацій та колективу сиротинця. Голова конкурсної комісії, заступник очільника обласної ради Григорій Пустовіт повідомив, що надійшла заява від одного претендента на оголошену вакансію. Це Віктор Максимюк - лікар-методист цієї комунальної установи, який до повномасштабного вторгнення вже виконував обов’язки керівника дитбудику і 20 місяців очолював персонал, який дбав про 19 малюків в евакуації в Польщі.

Про це інформують в обласній раді.

Презентуючи своє бачення розвитку соціально-медичної установи, Віктор Максимюк зазначив, що основні зусилля планує спрямувати на трасформацію дитбудинку, у рамках реформи, у відновлювальний центр з комплексної медичної реабілітації, соціальної адаптації малюків з порушеннями центральної нервової системи і розладами психіки, паліативної допомоги дітям, а також розвиток ресурсів раннього втручання з перспективою контрактування у 2025 році цих послуг НСЗУ у рамках програми медичних гарантій.

Відповідаючи на питання членів конкурсної комісії про готовність установи виконати умови Нацслужби здоров’я для підписання угоди, претендент на посаду керівника констатував, що підготовка буде завершена до кінця цього року. І вже зроблено чимало: за допомогою грантів, меценатів і міжнародних партерів отримано комп’ютерну техніку для роботи з медичними інформаційними системами, зібрано повний комплект реабілітаційного обладнання, облаштовано за вимогами доступності перший поверх будівлі, невдовзі за фінансування ЮНІСЕФ розпочнуться роботи з реконструкції решти площ під інклюзивний простір, з одночасним утепленням приміщення та ремонтом покрівлі.

Віктор Максимюк також зазначив, що паралельно спільно з засновником, виконавчою владою і, можливо, громадами доведеться шукати рішення з визначення джерел фінансування стаціонарного утримання у майбутньому реабілітаційному центрі сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування. За його словами, до надання статусу таким дітям, який робить можливим усиновлення чи взяття під опіку, іноді минає майже рік, а сподівання на патронатні сім’ї, де б мали доти перебувати такі малюки, не виправдалися.

Підсумовуючи результати співбесіди з кандидатом, голова конкурсної комісії Григорій Пустовіт запевнив, що знайомий з діяльністю Віктора Максимюка на різних посадах і характеризує його як ініціативного управлінця і фахівця, який швидко вчиться. «Я особисто спостерігав за його роботою в евакуації. Це були неабиякі зусилля – від консульського обліку дітей до організації для них безоплатних дороговартісних медичних маніпуляцій, а також координації дистанційного процесу усиновлення українськими родинами. Тож, не маю сумніву, що Віктор Борисович упорається з обов’язками керівника дитбудинку і зуміє досягти визначених цілей», - висловив упевненість очільник конкурсної комісії.

За підсумками голосування, члени конкурсної комісії одноголосно визначили Віктора Максимюка переможцем конкурсу. Остаточне рішення буде прийнято на найближчій сесії обласної ради.

Реклама Google

Telegram Channel