Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Чому Ліні Костенко на 94 роки подарували саме таку орхідею

Ліна Костенко та Іван Малкович. 19 березня 2024 року.

Фото – twitter.com/ababahalamaha.

Чому Ліні Костенко на 94 роки подарували саме таку орхідею

У мережі показали свіже фото знаменитої поетеси

Українська легенда рідко з’являється на публіці.

19 березня відомій українській поетесі-письменниці Ліні Костенко виповнилося 94 роки. Зі святом її привітав поет, а також головний редактор видавництва «А-ба-ба-га-ла-ма-га» Іван Малкович, і у соцмережах він уже показав відповідний знімок.

Так, на сторінці видавництва у соціальній мережі Х (раніше – Twitter) з'явився кадр, на якому чоловік позує разом із іменинницею. На фото можна побачити, як він тримає у руках величезну орхідею, а поруч із ним стоїть Ліна Василівна. У підписі до світлини письменник зазначив, що подарував поетесі квітку, яку підібрав під колір її книги «300 поезій».

«Привітав Українську Поетичну Легенду орхідеями під колір її книжки, яка розійшлася накладом у майже 250 тисяч примірників! Многая літа, наша неповторна Королево!» – зазначається у публікації.

Ліна Костенко та Іван Малкович. 19 березня 2024 року. Фото – twitter.com/ababahalamaha.Ліна Костенко та Іван Малкович. 19 березня 2024 року. Фото – twitter.com/ababahalamaha.

 Окрім того, свіжий знімок з лауреаткою Шевченківської премії оприлюднив у соціальних мережах і співробітник цього ж видавництва під ніком Володька. «Неймовірна жінка! З Ліною Костенко у день її 94-річчя», – коротко написав він.

Ліна Костенко у день свого народження з Володькою. Фото: https://twitter.com/volodya1616 .
Ліна Костенко у день свого народження з Володькою. Фото: https://twitter.com/volodya1616 .

 Як нагадує видання «Апостроф», найвідомішими творами Костенко залишаються такі: «Маруся Чурай», «Берестечко», «Крила», «І все на світі треба пережити», «Записки українського самашедшого» та низка інших. Чимало її робіт перекладено багатьма мовами, у тому числі англійською, естонською, італійською, литовською, німецькою та французькою.

У 2000-му році письменницю нагородили орденом князя Ярослава Мудрого, а у 2005-му року вона відмовилася від звання Героя України. «Вона навідріз відмовилася приймати звання Героя України, сказала, що поетам для спілкування з народом потрібне лише слово. «Жодні брязкальця я не візьму!» – твердо відрізала вона», - коментувала ситуацію народна депутатка Ірина Геращенко, яка у 2005 році була прессекретаркою президента Віктора Ющенка.

Читайте також: «Життя іде і все без коректур. І час летить, не стишує галопу»: Королеві української поезії – 94.

Реклама Google

Telegram Channel