Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Роман Яремчук увійшов у топ-5 бомбардирів збірної України після голу Боснії і Герцеговині

28-річний форвард збірної України та іспанської «Валенсії» Роман Яремчук став «Левом матчу».

STADIO GIUSEPPE MEAZZA, MILAN, ITALY - 2023/09/12: Roman Yaremchuk of Ukraine looks dejected during the UEFA EURO 2024 European qualifier football match between Italy and Ukraine. Italy won 2-1 over Ukraine. (Photo by Nicolò Campo/LightRocket via Getty Images)

Фото – Nicolò Campo.

Роман Яремчук увійшов у топ-5 бомбардирів збірної України після голу Боснії і Герцеговині

Відбір до Чемпіонату Європи-2024. Кваліфікація. Плей-оф. Півфінал. Боснія і Герцеговина – Україна – 1:2 (1:0 – Матвієнко, 57 хв., автогол; 1:1 – Яремчук, 85; 1:2 – Довбик, 88)

Збірна України з футболу вийшла у фінал плей-оф відбору до Євро-2024. У півфінальному поєдинку українці у вольовому стилі обіграли Боснію і Герцеговину.

До 85-ї хвилини Україна програвала матч Боснії і Герцеговині. Однак згодом змогла здійснити камбек, забивши два м'ячі впродовж трьох хвилин: спершу відзначився Роман Яремчук, а згодом той-таки Яремчук асистував Артемові Довбику.

Роман Яремчук, який проти Боснії і Герцеговини зробив гол+пас, розпочав гру з лави запасних та вийшов на заміну на 81-й хвилині. А його гол боснійцям став для нього 14-м у кар'єрі за національну команду, завдяки чому він увійшов до топ-5 найкращих бомбардирів в її історії.

Серед чинних футболістів збірної України більше голів за неї забивав лише Андрій Ярмоленко (46). Натомість до четвертого місця у списку, на якому йде чинний тренер команди Сергій Ребров, Яремчука відділяє лише один гол.

Топ-5 бомбардирів в історії збірної України:

1. Андрій Шевченко – 48 голів

2. Андрій Ярмоленко – 46

3. Євген Коноплянка – 21

4. Сергій Ребров – 15

5. Роман Яремчук – 14...

Що сказав Роман Яремчук після перемоги України над Боснією і Герцеговиною?

В ексклюзивному коментарі для Суспільне Спорт український нападник поділився емоціями від того, як складався матч проти боснійців. Окрему увагу Яремчук звернув на перехід гри українців у схему з двома форвардами, яка реалізувалася у два забитих м'ячі.

Про гру України з Боснією і Герцеговиною

«Це нормально, бо команда грала на виїзді. Боснія і Герцеговина, як і ми, хотіла поїхати на Євро. Грали на виїзді, при своїх уболівальниках. У них дуже добре організована команда, хороші футболісти. Складний матч вийшов, але добре, що все гарно закінчилося. З хорошим настроєм повертаємося у Польщу. Знаємо, буде багато українських [вболівальників], потрібно їх порадувати. Українцям потрібно трохи позитивного настрою зараз».

Про гру збірної України у два форварди

«Вихід на поле у пару до Артема Довбика? Намагався знайти для себе вільну зону. Знав, що є футболісти, які можуть віддати гарну передачу. Отримав хороший пас, забив. Вийшло фантастично. Гарна кінцівка. Добре, коли все добре закінчується».

Чи змінюються функції Яремчука під час гри у два нападники

«Ніяк не змінюються. Ми так само пресингуємо, разом чіпляємося за м'ячі. Мені не звикати, бо мій клуб [«Валенсія»] грає у два нападники. Відчуваю себе комфортніше [в моделі] з двома нападниками. Минулі ігри [за збірну України] проводив і як єдиний нападник. Коли з тобою гарні футболісти, то приємно грати, вигравати матчі та забивати м'ячі.

Чи проговорювали це з Сергієм Ребровим? Та він все знає, йому непотрібно говорити. Він усі матчі дивиться, має повний аналіз моїх ігор».

Про асист в епізоді з другим голом

«Це моя робота. Коли виходиш на поле на заміну, треба посилити гру. Вийшло так [проти Боснії і Герцеговини], що я підсилив гру, зробив гольову передачу на Артема. Йому потрібен був цей гол для упевненості. Радий, що він забив. Рухаємося вперед як команда».

Щоб потрапити на Євро-2024, 26 березня Україна має перемагати Ісландію, яка сьогодні розгромила Ізраїль – 1:4. 

Читайте також: Зірка футболу: «Якби я не забивав 8 матчів, як Довбик, то Суркіс вивіз би мене в ліс».

Реклама Google

Telegram Channel