Курси НБУ $ 39.72 € 42.81
Лише з офіціозом: у провідних ЗМІ держави скоротять журналістів

Майте на увазі.

Фото: detector.media.

Лише з офіціозом: у провідних ЗМІ держави скоротять журналістів

Про це повідомив виконувач обов’язків директора «Голосу України» Сергій Демський

 Із квітня дві великі державні газети «Голос України» та «Урядовий кур’єр», яким вдалося вийти з-під роздержавлення у 2015 році, мають перетворитися на офіційні друковані виданння.

Про це інформує Детектор Медіа.

Згідно з законом, офіційними друкованими виданнями є видання Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, Конституційного Суду України, Верховного Суду, вищих спеціалізованих судів, центральних органів виконавчої влади, інших державних органів, органів місцевого самоврядування, що видаються з метою офіційного опублікування нормативно-правових актів, рішень цих органів та інформації, обов’язковість опублікування якої передбачено законодавством, та під час підготовки яких не використовується творча праця журналістів.

Офіційні друковані видання забезпечують доведення до відома громадськості законів України та інших нормативно-правових актів». У них забороняється розміщувати рекламу або будь-яку іншу інформацію, обов’язковість опублікування якої не передбачено законодавством.

Як зазначив, Демський, редакція газети залишається, але значна частина посад буде скорочена, оскільки газета переходить на друк інформації, обов’язковість опублікування якої передбачено законодавством і під час підготовки якої не використовується творча праця журналістів. Отже, всі посади творчих працівників (журналістські) будуть скорочені.

«Із квітня ми не будемо писати про події в Україні та за кордоном, тобто творчих матеріалів у газеті не буде. Фактично залишається персонал, який здійснював організаційно-технічну підготовку газети до друку», – сказав він.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Volyn Nova.

Читайте також: Вихованці Луцької художньої школи придбали для захисників зарядні станції.

Реклама Google

Telegram Channel