Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Німеччина може позбавити виплат українських чоловіків-біженців що відомо

До Німеччини виїхало понад 200 тисяч чоловіків призовного віку.

Фото Главком.

Німеччина може позбавити виплат українських чоловіків-біженців що відомо

Виплати німецького уряду біженцям-українцям є додатковим стимулом уникати виконання обов'язку з захисту своєї країни

У німецькому Бундестазі почали лунати заклики про позбавлення виплат українських чоловіків, які перебувають в країні статусі біженців. Про це пише Главком з посиланням на Berliner Zeitung.

Із відповідною ініціативою виступив депутат німецького парламенту від опозиційної партії Християнський демократичний союз Флоріан Хан.

У Міністерстві внутрішніх справ ФРН станом на січень фіксували перебування Німеччині 209 842 чоловіків з України.

За словами Флоріана Хана, виплати німецького уряду біженцям-українцям є додатковим стимулом уникати виконання обов'язку з захисту своєї країни від російського вторгнення.

«Сигнальний ефект для українців буде поганим, коли ми говоримо про войовничість, з одного боку, але, з іншого боку, опосередковано шкодить волі до захисту», – сказав Хан.

Однак позицію Хана поділили не всі депутати Бундестагу. Чимало з них виступають проти позбавлення грошової допомоги чоловіків призовного віку з України.

Зокрема, депутат Бундестагу від Вільної демократичної партії Александер Мюллер заявив, що всі біженці, що мають право на проживання в Німеччині, повинні отримувати однакові пільги, незалежно від їхнього походження чи статі.

Реклама Google

Telegram Channel