Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Під час ранкового обстрілу України російська ракета залітала в Польщу (Відео)

«Об’єкт влетів у польський простір на висоті села Осердув (Люблінське воєводство) і перебував там 39 секунд».

Фото із сайту Youtube.com.

Під час ранкового обстрілу України російська ракета залітала в Польщу (Відео)

Чому ж тоді її не підбили?

Під час ранкової атаки росії по території України ворожа крилата ракета залітала на територію Польщі, через що країна підіймала авіацію.

Про це повідомляє Еспресо з посиланням на оперативне командування збройних сил Польщі.

Зазначається, що 24 березня о 04:23 ранку відбулося порушення повітряного простору Польщі однією з крилатих ракет, запущених цієї ночі авіацією дальньої дії рф. Метою атаки були населені пункти, розташовані на заході України.

«Об’єкт влетів у польський простір на висоті села Осердув (Люблінське воєводство) і перебував там 39 секунд. Упродовж усього польоту його спостерігали військові радіолокаційні системи», – йдеться у повідомленні.

В повітря злітала польська авіація та авіація союзників.

«Військо Польське безперервно стежить за ситуацією на українській території й перебуває в постійній бойовій готовності, щоб забезпечити безпеку польського повітряного простору», – додали в командуванні ЗС Польщі.

Речник Оперативного командування ЗС Польщі Яцек Горишевський заявив, що російська ракета на 100% залишила повітряний простір Польщі, а потреби збивати її не було, сказав він у коментарі Укрінформу.

Він наголосив, що це вже третій за останній тиждень масований російський ракетний обстріл території України, який змушував Польщу вдатися до дій для гарантування безпеки повітряного простору країни, зокрема активізацію польської та союзницької авіації. 

Наразі польські та союзницькі винищувачі повернули до своїх авіабаз.

Він зауважив, що немає потреби шукати уламки ракети в Польщі, оскільки є детальний запис радіолокаційних систем місця, де вона перетнула територію Польщі, і залишила її.

«Тому ми із 100-відсотковою упевненістю знаємо, що вона залишила територію країни», – підкреслив він.

Горишевський зазначив, що це третій випадок порушення повітряного простору Польщі російською ракетою.

«Більше таких перетинів кордону (російськими ракетами. – Ред.) ми на цей час не реєструвати», – додав він.

За його словами, не було рішення про збиття ракети, оскільки було видно траєкторію польоту, вона була у повітряному просторі Польщі дуже короткий проміжок часу і не була в радіусі дії польських вогневих засобів.

Читайте також: Недільні атаки росіян: вдарили «Кинджалами» по Львівщині, був вибух і на Волині.

Реклама Google

Telegram Channel