Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
У Луцьку вшанували пам'ять В'ячеслава Чорновола

Він був не просто політиком і громадським діячем, а уособлював шанс альтернативного шляху розвитку України.

Фото: Фейсбук.

У Луцьку вшанували пам'ять В'ячеслава Чорновола

У річницю смерті видатного українського політика В'ячеслава Чорновола у Луцьку відбулось пам’ятне віче

Участь у заході взяв заступник голови Волиньради Григорій Пустовіт.

Про це інформує Волинська обласна рада.

До меморіальної дошки українського дисидента, державного діяча, політичного в’язня комуністичного режиму та депутата Верховної Ради України перших трьох скликань В’ячеслава Чорновола представники громадськості та влади поклали квіти і згадали теплим словом непересічного українця.

«Він був не просто політиком і громадським діячем, а уособлював шанс альтернативного шляху розвитку України. Він міг би вберегти наш народ від війни, а країну – в кордонах 91-го року та змінити хід нашої історії. Але він загинув саме перед виборами, коли міг стати новим президентом України, повести нас в Європейський Союз та об'єднати з країнами цивілізаційного блоку, який не має нічого спільного ні з росією, ні з «рускім міром». На жаль, його життя обірвалося», – зазначив Григорій Пустовіт.

Нагадаємо, В’ячеслав Чорновіл був одним із ініціаторів проголошення Декларації про державний суверенітет України 16 липня 1990 року та Акту проголошення Незалежності України 24 серпня 1991 року. Разом із іншими видатними діячами започаткував в Україні національно-визвольний рух шістдесятників і дисидентів, ініціатор створення Української Гельсінської спілки, лідер Народного Руху України. Кілька разів був ув'язнений за «антирадянську пропаганду». У 1991 році балотувався у Президенти. Загинув 25 березня 1999 року за підозрілих обставин в автокатастрофі на шосе під Борисполем.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Volyn Nova.

Реклама Google

Telegram Channel