Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Ветеран-прикордонник здолав марафон у Токіо, щоб допомогти зібрати гроші побратиму на імплант (Фото)

З вірою у Перемогу!

Фото: facebook.com.

Ветеран-прикордонник здолав марафон у Токіо, щоб допомогти зібрати гроші побратиму на імплант (Фото)

Юрій Козловський присвятив військовій службі 20 років

Під час АТО у 2016 році чоловік отримав поранення та втратив ногу. Після відновлення повернувся у спорт. Нещодавно він взяв участь у 42-кілометровому марафоні, який відбувався у Токіо, щоб допомогти побратиму зібрати гроші на лікування. Юрій Козловський розповідає, що до марафону готувався близько чотирьох місяців разом з побратимом на протезі - Романом Кашпуром.

Про це повідомляє Західне регіональне управління Держприкордонслужби України-Західний кордон.

«Стандартний режим підготовки, виглядав так: тиждень - у залі й двічі-тричі на тиждень - біг. Бігав не менше 10 кілометрів. Ближче до марафону, я в зал перестав ходити, і тричі на тиждень старався бігати близько 14-15 кілометрів», - каже Юрій.

Дистанцію на протезі Юрій подолав за 7 годин.

«Неймовірна підтримка, як нашої української громади, так само і японців. Надзвичайно тішило те, що коли біжиш з українським прапором, в українській національній символіці, вболівальники, бігуни, висловлювали підтримку для України: вигуками «Glory to Ukraine», «Слава Україні», коментарями, що ми вас підтримуємо», - розповідає марафонець.

Юрій каже, брав участь у марафоні, щоб допомогти зібрати гроші побратиму, військовослужбовцю Денису з позивним «Аякс», на імплант-нейростимулятор.

«Сума, яку потрібно було зібрати, понад 300 тисяч гривень, а вдалося нам назбирати приблизно 1,2 мільйона єн. Фактично операцію для Дениса ми перекрили й, крім того, залишились кошти, які підуть на інших осіб, яким потрібно лікування», - каже ветеран.

Та додає, що вагався, чи брати участь у марафоні, але його підтримала дружина – прикордонниця Тетяна. Вона весь час була поруч.

«Це його перемога над собою, тому що біг на такі дистанції - це важко. І оскільки в нас дуже багато поранених, дуже багато молодих хлопців, я б хотіла що вони теж бачили, що життя після поранення є, і воно досить активне», - зазначає Тетяна Козловська.

Додамо, що Токійський марафон входить до ешелону найбільш престижних марафонів світу — серії World Marathon Majors. Українську команду цьогоріч підтримав Благодійний фонд «Громадянин», який взяв на себе всі питання по організації поїздки.

 

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Volyn Nova.

Реклама Google

Telegram Channel