Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
У місті на Волині встановили бронзовий пам'ятник валізі

Можна приходити до валізи, потерти її ручку та загадати бажання про омріяну подорож.

Фото: Район.Рожище.

У місті на Волині встановили бронзовий пам'ятник валізі

Незвичайний пам'ятник з'явився у місті Рожище

Бронзова валіза прикрашає сквер з сімома лавками для відпочинку поблизу ринку, навпроти храму Архістратига Михаїла.

Такий подарунок місту зробив рожищанин, місцевий підприємець Сергій Новосад.

Про це інформує Район.Рожище.

Ідея скверу на цьому місці у підприємця виникла давно. Для цього кілька років тому висадив на тому місці листяне дерево – платан. Його ще називають деревом філософів та мандрівників.

«Дерево гарно прижилося, тож почате вирішив продовжувати. Це місце обрав не випадково, адже саме тут минуло моє дитинство. Багато часу проводив тут, дивлячись, як розвивається місто. Захотілося зробити для нього і його мешканців ось такий подарунок. Сподіваюся, люди оцінять», – розповів Сергій Новосад.

Він поділився спогадом, коли виникла ідея спорудити пам'ятник валізі. За словами Сергія Новосада, з початком повномасштабної війни він з внуками виїхав до Польщі. 

Там, на вокзалі Любліна, часто доводилось допомагати українцям. Якось рожищанин зустрів там акторку з величезною валізою.

«Я пожартував, мовляв, пані певно зібрала туди все, що тільки могла. Вона ж сумно відповіла, що життя у валізу не складеш. Ця фраза дала мені зрозуміти, наскільки невдало я пожартував, і закарбувалася у пам'яті. Зрештою, валіза для українців в останні роки стала дуже потужним символом», – розповів Сергій Новосад, додаючи, що саме ту фразу вигравіювали майстри на валізі у сквері.

Прототипом пам'ятника стала реальна валіза, якою користувалися у сім'ї Новосадів. Саме з неї й відлили бронзовий пам'ятник.

Сергій Новосад каже, що хотів би, аби з новим острівцем відпочинку в місті започатковувались нові традиції. 

«Наприклад, можна приходити до валізи, потерти її ручку та загадати бажання про омріяну подорож. Хай валізи у нас асоціюються із відпочинком та здійсненням мрій», – розмірковує підприємець.

Довершують нову локацію сім лавок для відпочинку. За словами автора проєкту, кожна із них є символічною та наштовхує на різні думки, залежно від того, який краєвид із неї відкривається. Наприклад, є «лавка базарна», «лавка буття», «лавка вічності» та «лавка мрій».

Коштом підприємця територію нового скверу виклали бруківкою, також там посіяли траву.

«Цю місцину я задумував як острівець тиші й відпочинку. Сподіваюся, що мій задум вдався й тішитиме людей», – каже Сергій Новосад.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Volyn Nova.

Реклама Google

Telegram Channel