Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Що тепер ремонтуватимуть на Нововолинському ремонтно-механічному заводі

Аукціон запланований на 16 квітня.

Фото: ФДМУ

Що тепер ремонтуватимуть на Нововолинському ремонтно-механічному заводі

Підприємство виставили на приватизацію за 51 млн гривень

Нововолинський ремонтно- механічний завод збудований у середині 50- х років минулого століття.

Основним видом діяльності колись потужного і перспективного підприємство були виробництво машин і устаткування для добувної промисловості та будівництва, ремонт і технічне обслуговування машин і устаткування промислового призначення. Найбільше ремонтники співпрацювали з шахтами Нововолинська, Червонограда, мали замовлення й з інших регіонів України. А позаяк вугільна галузь почала занепадати, з кожним роком зменшувався обсяг замовлень, то й РМЗ потерпав від браку замовлень, а потім до їх зменшення до мінімуму. І в результаті від кількох сотень працівників там залишилося працювати дві особи та один зовнішній сумісник на 0,25 ставки.

Хоч обсяг реалізації продукції (робіт, послуг) за три останні роки склав 606 тисяч гривень, завод через кредиторську заборгованість у більш, як 7 млн гривень, перестав працювати. На все нерухоме майно заводу в Нововолинську накладено арешт.

Загальна площа майна підприємства складає 9272,5 кв. метра, а площа земельної ділянки – 3,877 гектара.

У власності заводу є ще база відпочинку в Шацьку, в урочищі Гряда. Початковаціна продажу «Нововолинського ремонтно-механічного заводу» – 51 084 709 гривень.

Чи знайдеться ефективний власник, який зможе дати друге дихання підприємству, яке могло б приносити велику користь економіці країни, особливо в нинішній, воєнний час?

На фото: Свого часу була й така сторінка в історії цього підприємства, про що писала газета «Волинь». 

Роксолана Вишневич

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Volyn Nova.

Реклама Google

Telegram Channel