Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Друга домівка для ВПО буде в шахтарському місті на Волині

Головне – якість і чітке дотримання строків.

Фото: facebook.com.

Друга домівка для ВПО буде в шахтарському місті на Волині

У Нововолинській громаді стартує будівництво житла для внутрішньо переміщених осіб вартістю 7,2 млн євро

Для реалізаціі цього проєкту відбулося підписання угоди між виконкомом Нововолинської міської ради і ТОВ «Житлобуд-2» (м.Луцьк) в особі  його керівника, досвідченого  будівельника Леоніда Стефанишина.

- Компанія ТОВ «Житлобуд-2» виграла тендер, - зазначив на урочистості Борис Карпус, - вона вже має досвід співпраці з НЕФКО ( фінансова корпорація, створена 5 країнами - А.Л.). Спочатку було 10 претендентів на будівництво, на завершальному етапі відібрали три - і ось є переможець. 

У проєкті ще будуть задіяні міста Хмельницький, Тернопіль, Івано-Франківськ. В Нововолинську є реальні результати - виконали всі вимоги щодо відведення земельної ділянки, сплановані комунікації тощо, тому можна розпочинати будівельні роботи. Орієнтовний строк здачі  житла- квітень 2025 року.

Передбачено  зведення двох  житлових будинків – це понад 200 квартир для сімей, які втратили дім через війну. Окрім цього, поруч буде збудований сучасний  спортивний комплекс на зразок такого, що торік здали у ліцеї № 8, де зможуть проводити дозвілля з користю діти 5, 6 та 15 мікрорайонів. А також за кошти міського бюджету в сумі 1,5 млн грн зведуть укриття. 

Цей проєкт реалізується коштами Європейського Союзу, які мають чітке призначення: для будівництва житла внутрішньо переміщеним особам. 

Загальна вартість –  7,2 мільйона євро, тобто, понад чверть мільярда гривень європейських коштів, які вливаються в економіку Нововолинської громади.

Будматеріали постачатимуть місцеві, волинські підприємці. Також фірма-підрядник запрошує на роботу працівників з Нововолинська. З першого квітня вже буде працювати техніка, огородять ділянку, проведуть освітлення.

- У нас є досвід десятирічної співпраці з НЕФКО. Головне - якість і чітке дотримання строків, - сказав керівник будівельної організації Леонід Стефанишин. - Обладнання, меблі,будматеріали, спеціалісти, весь людський ресурс у вигляді заповнення робочих місць- все місцеве, волинське і нововолинське  -застосовуватиметься по максимуму. Податки також  сплачуватимуться у місцеві бюджети.

Що таке «сучасне житло», яке ми через рік повинні здати? Це - приходь і живи, це -вимога  Євросоюзу, - уточнив Леонід Стефанишин. - У  квартирах буде шість ложок і шість виделок, ножі, столи, дитячі меблі і навіть холодильник, тільки вже без продуктів, вода подаватиметься через систему очищення. 

Будівельник наголосив, що йому приємно підписувати цей контракт, іхня організація вже в Нововолинську працювала. Місто ім сподобалося - чисте, охайне, благоустроєне.

Нехай воно стане другим рідним домом для тих людей, які ностальгують за тими місцями, які змушені були залишити через війну…

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: Троє волинських депутатів припинили свої повноваження.

Реклама Google

Telegram Channel