Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
На Волині жителі села стихійно викидали сміття за межі населеного пункту

Впорядковуючи власні подвір’я та оселі, жителі Новосілок позбувалися сміття, потайки вивозячи його за межі села.

Фото: Фейсбук.

На Волині жителі села стихійно викидали сміття за межі населеного пункту

Неподалік села Новосілки, жителі Володимир-Волинської громади влаштували стихійне сміттєзвалище

Місяцями, а може й роками, селяни складували там старі меблі, речі домашнього вжитку, скло та пластик.

Про це повідомило Комунальне підприємство «Полігон».

Впорядковуючи власні подвір’я та оселі, жителі Новосілок позбувалися сміття, потайки вивозячи його за межі села. Це і призвело до утворення стихійного сміттєзвалища поруч із населеним пунктом.

Днями працівники КП «Полігон» кілька годин працювали над ліквідацією цього стихійного сміттєзвалища, вивезли дві вантажівки та два трактори відходів. Роботи з його ліквідації тривають. Комунальники кажуть, що сміття там залишилось стільки ж, а може й більше.

Тепер зрозуміло, куди вивозять сміття жителі Новосілок, які відмовляються платити за послуги КП «Полігон». Мотивують це тим, що у них взагалі його немає. Мовляв, вони сміття не продукують! Адміністрація комунального підприємства вкотре нагадує жителям громади: кожна людина, незалежно від свого способу життя, виробляє певну кількість сміття. Це невід'ємна частина нашого повсякденного існування, пов'язана зі споживанням товарів та послуг. І за вивезення та захоронення цих відходів потрібно платити. А не хитрувати і засмічувати громаду, в якій живете ви, ваші діти та онуки, -

йдеться у повідомленні.

КП «Полігон» також вкотре попереджає, що в разі виявлення фактів засмічення території громади, майданчиків для сміттєвих контейнерів та прилеглих до них територій, інспектори комунального підприємства будуть змушені притягувати володимирчан до адміністративної відповідальності.

Згідно із статтею 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення за порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів передбачена адміністративна відповідальність, яка тягне за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (340-1360 грн) і на посадових осіб та підприємців – від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (850-1700 грн). Протоколи про ці порушення мають право складати представники муніципальної варти та інспектори КП «Полігон».

Окрім того, адміністрація комунального підприємства розглядає можливість встановлення фотопасток для фіксування несанкціонованого викидання відходів. «Сміттєвих» порушників в громаді зможуть тоді фіксувати на фото та відео, а згодом – притягувати до відповідальності. Громада повинна знати в лице кожного такого «героя», - наголошує КП «Полігон».

 

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: Після екскурсій до Луцького центру управління відходами діти навчають батьків як правильно сортувати сміття.

Реклама Google

Telegram Channel