Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
У Луцькому районі сім'я диких кабанів зупинила рух на дорозі (Відео)

Дикі свині вільно гуляють Ківерцями.

Фото: Фейсбук.

У Луцькому районі сім'я диких кабанів зупинила рух на дорозі (Відео)

Сімейство диких кабанів переходило дорогу на пішохідному переході у Ківерцях

Відбувалось це серед білого дня, під час активного руху автівок. 

Відео поширили у соцмережах. На ньому видно, як кабани підійшли до пішохідного переходу, зачекали, коли автомобіль зупинився й тоді сміливо перетнули дорогу. 

До речі, схоже відео, де двоє дорослих вепрів з малими прогулювалась засніженою дорогою біля Ківерцівського лісу, уже публікували наприкінці січня цього року. Чи не та сама сімейка сьогодні, освоївшись у цивілізації, з'явилась знову близько від людей. Втім, такі зустрічі із дикою природою не дивина для багатьох європейських країн.   

«Ото люди, які люблять перебігати дорогу не там, де потрібно, повчіться у диких кабанів», «Мігранти з Польщі, бо наші точно через зебру не йшли б», «В Польщі особливо в містах на Балтійському морі ще більшими компаніями ходять», «Пішоходів треба пропускати, водій молодець», «Супер! Які законопослухняні!» - пишуть подивовані люди у коментарях.

Лісівники повідомляють, що на Волині поголів'я диких тварин за воєнні роки зросло в рази. Олені, лосі та козулі вискакують на дороги, а дикі кабани й вовки підходять до людських хат у пошуках їжі. Випадкові зустрічі з лісовими мешканцями стали звичними для волинян. Попри війну волинські лісівники розвивають мисливське господарство. Збільшується кількість звірів у лісах через заборону на полювання, яке триває уже два роки. Велику роль зіграв і багаторічний напрямок вольєрного розведення диких тварин і птахів та випуск їх у природні угіддя. Зокрема, минулого року у природнє середовище мисливських територій Поліського лісового офісу випустили 222 кабана.  

Варто й памятати, що випадки захворювання на африканську чуму свиней збільшились більше, ніж у 5 разів.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: На Волині поголів'я диких тварин зросло в рази за воєнні роки.

Реклама Google

Telegram Channel