Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Чого приїжджала в Нововолинськ міністерка соцполітики

У центрі - міністерка.

Фото: Ігоря Лісового

Чого приїжджала в Нововолинськ міністерка соцполітики

Міністр соціальної політики Оксана Жолнович високо оцінила роботу Волинського обласного благодійного фонду «Карітас-Волинь» як щодо створення і активної діяльності Центру життєстійкості громади, так і всієї багатогранної роботи цієї вже знаної не тільки в Україні, а й у Європі благодійної організації

Центр знаходиться у приміщенні колишнього дитсадка на вулиці Кауркова, що поблизу мікрорайону Шахтарського.

Завдяки енергії, ініціативності, діловитості  директора фонду, настоятеля місцевого храму Первоверховних Петра і Павла отця Володимира Кметя, колективу фонду вдалося створити такий потрібний для громади центр, який відразу виявилася  затребуваним. 

Приїзд міністерки у Нововолинськ зініціював керівник одного з напрямів діяльності БФ Олександр Топорівський, який  знав її попередньо. Ініціатива була схвалена  керівником фонду отцем Володимиром, міським головою Борисом Карпусом, бо нововолинцям є що показати навіть гостям такого високого рівня.

Пані Оксана відразу почала фахово спілкуватися із працівниками центру, де трудяться психологи, спеціалісти соціальної сфери. Волонтерська робота, проведення тренінгів із батьками, представниками певних соціальних  груп, зокрема, батьки і діти, допомога сім»ям, соціальна адаптація біженців, тих, хто втратив на сході все майно, впровадження інституту соціальної няні.

Як налагодити контакти із працівниками управління соціального забезпечення- доповнювати один одного, а не копіювати діяльність?

Особлива увага повинна приділятися роботі з військовими, членами їхніх родин, полонених. Міністерка зазначила, що багато корисного почерпнула для себе і підказала  карітасівцям для їх роботи.
Під час спілкування всі із задоволенням відзначали тісну співпрацю із міською владою . Міський голова Борис Карпус наголосив, що за три роки у місті вдалося  конкретно реалізувати чимало соціальних проєктів, тому під час війни люди не залишаються наодинці із своїми проблемами. 

Оксана Жолнович ознайомилася із діяльністю фонду  у Благодатному, де опікуються розвитком більше 50 дітей.

Отець Володимир Кметь додав, що «Карітас- Волинь» розширює свої масштаби, і вже працює у Шацькій, Рожищенській громадах, а також Здолбунівській на  Рівненщині.

Владика Луцький УГКЦ Йосафат Олег Говера провів для всіх спільну молитву і звернувся із словами подяки за таку потрібну діяльність.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Реклама Google

Telegram Channel