Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
В Україні влітку можливі відключення світла через атаки рф по енергосистемі

Пошкоджені потужності української енергосистеми внаслідок останніх ударів РФ швидше за все не вдасться відновити повністю навіть до початку наступного опалювального сезону.

Фото: Ілюстративне.Фейсбук.

В Україні влітку можливі відключення світла через атаки рф по енергосистемі

Директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко на тлі останніх атак росії по енергетиці України заявив, що влітку цього року є велика ймовірність того, що українці стикнуться з відключеннями та обмеженнями споживання електроенергії

За його словами, ймовірно, відключення світла можуть відбуватися в другій половині липня і в серпні, на які припадає літній пік споживання електроенергії.

Про це інформує Суспільне.

«На жаль, в нас і зараз є відключення, і я передбачаю, що нам треба готуватися. Українцям треба відновити знання, де павербанки, що із зарядом і бути готовими до того, що певні обмеження будуть», – сказав він.

«Зараз нам пощастило, що ми у весняному нижньому піку споживання. І одночасно та гідроенергетика, яка може працювати на повну потужність, – багато води, все доволі комфортно. Влітку, на жаль, ситуація зміниться. Ми очікуємо, що літній пік споживання буде в другій половині липня – в серпні», – пояснив Харченко.

Також, за його словами, пошкоджені потужності української енергосистеми внаслідок останніх ударів РФ швидше за все не вдасться відновити повністю навіть до початку наступного опалювального сезону. При цьому найгірша ситуація — у вугільній генерації.

«Я не бачу, яким чином, за рахунок чого і навіть в які терміни будуть відновлюватися вугільні енергоблоки», — сказав директор Центру досліджень енергетики.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: Зеленський заявив, що Україна без допомоги США не виграє.

Реклама Google

Telegram Channel