Курси НБУ $ 39.64 € 42.30
Рятують життя: картини студентів з Волині передадуть канадському благодійному фонду

 Виручені за них кошти перенаправляють на потреби військових.

Фото Слово правди.

Рятують життя: картини студентів з Волині передадуть канадському благодійному фонду

Студенти 2-М курсу спеціальності «Образотворче мистецтво, декоративне мистецтво та реставрація» Володимирського педагогічного фахового коледжу імені Агатангела Кримського Вероніка Матвійчук, Анастасія Бондарук, Діана Селедчук та Дар’я Савюк із наставницею-викладачкою Тетяною Токаревою долучилися до важливої місії – написання картин для донорів Canadian Support Ukraine Foundation

 Виручені за них кошти перенаправляють на потреби військових.

Про це пише газета «Слово правди».

Фундацією опікується володимирський волонтер Андрій Дорош, який активно шукає та долучає молодь до творчої співпраці. «Донаторам важливо усвідомлювати, що кожен українець від малого до великого  власними силами прагне наблизити перемогу для України», – каже Андрій.

Студентам вдалося передати дух мальовничих краєвидів Волині та Львівщини за старими фотографіями, які зафіксували канадські емігранти, відвідуючи землю предків. «Я давно хотіла писати пейзажі, –  ділиться  Вероніка, – й одразу ж була заінтригована цією ідеєю. Мені надзвичайно сподобався ескіз та досягнутий результат. Я готова малювати більше в майбутньому».

 

 За допомогою пензля, фарб та власних емоцій підлітки долучилися до створення колекції картин, що презентують багату історію сакральної архітектури та буяння природних ландшафтів. «Пропозиція про допомогу завжди викликає хвилювання. У мене не було досвіду у роботі з полотном та акрилом. Набравшись впевненості, я почала працювати. При цьому міркувала про те, як жили та про що мріяли люди, які молились в храмі. Мені було дуже цікаво, як церква виглядала зсередини. Зображуючи на картині небо,  відчувала спокій, легкість на душі, але  водночас і сум, бо для багатьох українців мирне небо – це велика мрія», – каже Анастасія.

Дівчина зауважує, що своїм результатом задоволена, тим паче, що знайомитися із досі незнайомою технікою спонукала й надихала наставниця Тетяна Токарева. «А при спілкуванні  з волонтером Андрієм Дорошем я була вражена від усвідомлення, що результати моєї праці можуть врятувати чиєсь життя», – ділиться Анастасія.

Це усвідомлення, підкріплене подяками «Canadian Support Ukraine Foundation» за натхненну творчістю, спонукає студентів все більше й більше працювати, вдосконалювати свою майстерність, допомагати захисникам, які дають нам можливість навчатися і просто жити.

Реклама Google

Telegram Channel