Курси НБУ $ 39.64 € 42.30
Навіки 26: Любомль «на щиті» зустрічає Героя Надію Войцишин

Вічна пам’ять та шана!

Фото: facebook.com.

Навіки 26: Любомль «на щиті» зустрічає Героя Надію Войцишин

Вічна пам'ять та шана

27 березня на Запорізькому напрямку загинула випускниця Любомльського ліцею №2 Надія Петруновська (Войцишин).

Про це повідомляють на сторінці навчального закладу.

«Висловлюємо щирі співчуття рідним і близьким. Вічна і світла пам'ять та впокоєння її душі у Царстві Небеснім», – йдеться у дописі.

В соцмережах пишуть, що Надія була родом з м. Попасна Луганської обл. Але жила та закінчувала школу в тітоньки в Любомлі.

«Вже тут підкорила багатьох своєю українською – розмовляла виключно рідною, соловʼїною. По закінченні школи, вступила на педагогічний факультет в м. Рівне, паралельно навчалася також на військовій кафедрі. Хоч в ріднім місті на той час стало спокійніше, вирішила залишитися на Західній Україні, бо жила, надихалася, любила усе, що стосувалося українського. Надійку цікавило усе – обряди, традиції, звичаї,поезія, культура, бо Україна була коханням її життя», – пише про Надію волонтерка Катя Мокренко.

В 2020 році, Надя прийняла свідоме, обдумане та виважене рішення – вступила до лав ЗСУ:

«Молодесенька дівчинка в 18 років пішла служити, бо мріяла про вільну, сильну, незалежну Україну. На такий поступок не здатні навіть сьогодні, через два роки після початку війни, багато дорослих чоловіків. Це вартує шаленої поваги!»

Волонтерка пише, що в 2022 році Надійка вийшла заміж і мріяла про гучне, велике весілля (бо побралися з коханим швидко, в колі найрідніших). Все казала: «Закінчиться війна, відгуляємо з усіма традиціями, з друзями, рідними».

«Навіть сукню замовила-купила… Тепер ця сукня весільна, разом із вишиваною сорочкою чекають на свою наречену, щоб бути вложеними в домовину, та супроводити в останню дорогу...» – йдеться в дописі.

Востаннє до рідного дому «На щиті» військова повернеться орієнтовно 3 квітня.

Щирі співчуття родині!

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Реклама Google

Telegram Channel