Курси НБУ $ 39.40 € 42.34
Власники баз відпочинку на Світязі  подаватимуть прикордонникам списки туристів

Нарада під головуванням начальниці Ковельської районної військової адміністрації.

Фото: facebook.com.

Власники баз відпочинку на Світязі подаватимуть прикордонникам списки туристів

1 квітня в Шацькій селищній раді відбулася нарада з участю Ольги Черен, начальниці Ковельської районної військової адміністрації

Метою візиту очільниці Ковельської РВА в Шацьку громаду стало вирішення у взаємодії з керівництвом селищної ради актуальних питань щодо механізму реалізації Постанови Кабінету Міністрів України №1147 та порядку видачі дозволів на в’їзд, перебування, проживання, провадження робіт у п’ятикілометровій зоні від державного кордону; зміцнення державного кордону з білоруссю та будівництва фортифікаційних споруд; завершення великого інфраструктурного проєкту «Покращення екологічної ситуації у Шацькому національному природному парку шляхом каналізування населених пунктів навколо озера Світязь» та подальшої передачі мережі у комунальну власність.

Про це інформує Шацька селищна рада.

Спільно обговорили питання запровадження з червня 2024 року для мешканців та суб’єктів господарювання пропускного режиму в п’ятикілометровій зоні від лінії державного кордону з республікою білорусь. Начальниця Ковельської РВА наголосила на необхідності проведення активної інформаційно-роз’яснювальної роботи cеред громадян про порядок видачі відповідних перепусток.

Богдан Тимошук зазначив, що в мешканців громади на місцях збиратимуть копії необхідних документів і централізовано передаватимуть у 6-й прикордонний загін у Волинській області для виготовлення перепусток.

Присутні задавали питання про організацію літнього сезону відпочинку, зокрема приїзд у громаду відпочивальників з різних регіонів України. І хоча найбільш популярне серед туристів озеро Світязь не входить у прикордонну зону (лише акваторія, що примикає до села Пулемець), власники баз відпочинку зобов’язані будуть подавати до прикордонного підрозділу списки осіб, які в них проживатимуть. Також без перепусток неможливо буде замовити туристичні екскурсії прикордонними територіями.

Ольга Черен поінформувала присутніх про хід будівництва бетонних фортифікаційних споруд по всій лінії державного кордону з білоруссю. На сьогодні дуже багато зроблено, проте роботи тривають, і завдяки злагодженим діям керівництва області, району, Шацької громади та підрядників державний кордон стає все більш захищеним.

Зі слів Ольги Миколаївни, ще одним важливим завданням на цей рік є завершення в Шацькій громаді проєкту каналізування та подальше підключення бізнесу, підприємств і приватного сектору до каналізаційної мережі. Підрядник сьогодні готовий створити підприємство, яке буде обслуговувати всі новозбудовані об’єкти. Важливо завершити цей процес, адже функціональна система каналізування в курортній місцевості – це збереження природних багатств краю для прийдешніх поколінь.

Наостанок Ольга Черен, відповідаючи на питання старости Піщанського округу Петра Мегеля про термін здачі в експлуатацію Піщанської школи, зазначила, що процес хоч і повільно, але наближається до завершення. Богдан Тимошук додав, що на всі роботи потрібно ще близько 8 млн грн.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Реклама Google

Telegram Channel