Курси НБУ $ 39.40 € 42.34
На Волині людям пропонують допомогу і забирають у них останні гроші

Ну скільки можна потрапляти на гачок шахраїв?

Фото із сайту ukr.net.

На Волині людям пропонують допомогу і забирають у них останні гроші

Навіть у нелегкий воєнний час шахраї не бояться Бога й не встидаються людей

Повідомленню про начебто можливість отримати фінансову допомогу сумою 6500 гривень повірила жителька смт Мар’янівка Луцького району й стала черговою жертвою шахраїв.

Жінка перейшла за фішинговим посиланням, заповнила оманливу анкету, й за кілька хвилин із її банківських карток зникло 24125 гривень.

Працівники відділення поліції ГУНП України у Волинській області вирішують питання про внесення відомостей про цю подію до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 4 ст. 190 КК України і вже вкотре закликають усіх не зважати на сумнівні пропозиції, не вірити обіцянкам про грошову допомогу, врешті, перш, аніж прийняти рішення, добре подумати над ним.

Перейшла за фішинговим посиланням, заповнила оманливу анкету, й за кілька хвилин із її банківських карток зникло 24125 гривень.

Але заклик правоохоронців не діє: цими днями черговою жертвою дурисвітів став 23-річний житель села Бужани Мар’янівської територіальної громади Луцького району. Молодий чоловік натрапив у Facebook на оголошення про начебто соціальну допомогу від ООН й повірив, як з’ясувалося, злочинцям.

Виконавши всі їхні вимоги щодо реєстрації, натомість побачити на своїй банківській карті обіцяну суму, довірливий виявив зникнення з неї власних 2000 гривень.

Ну скільки можна попереджати?

Леся ВЛАШИНЕЦЬ.

Читайте також: Волинянин допоміг оформити фіктивний шлюб за 12 тисяч доларів (Фото).

Реклама Google

Telegram Channel