Курси НБУ $ 39.53 € 42.31
12-річна українка, яка втратила обидві ноги під час ракетного удару, візьме участь у Бостонському марафоні

Підтримаймо Яну в її меті!

Фото: facebook.com.

12-річна українка, яка втратила обидві ноги під час ракетного удару, візьме участь у Бостонському марафоні

13 квітня незламна Яна Степаненко бігтиме на протезах, аби здійснити мрію захисника та продемонструвати всьому світові незламність українського народу

Мета Яни у Бостоні – благодійна. Це збір на спортивний протез для важкопораненого захисника, пацієнта UNBROKEN Ukraine, який втратив кінцівку на війні. Дівчинка воліє, аби він, як і вона, теж мав можливість бігати.

Про це пише Перше медичне об'єднання Львова.

Цю ініціативу підтримала Благодійна платформа dobro.ua, спільно з якою ми реалізуємо проєкт «Незламна Яна біжить заради захисника».

Олександр Рясний служить з 2011-го - це, до речі, рік, коли народилася Яна. Сам він із Запоріжжя. Був в АТО, потім в ООС, далі - повномасштабна війна. Боронив рідний Запорізький напрям, коли торік у вересні поряд з ним розірвався снаряд. Втратив праву ногу. Нині опановує звичайний протез, планує повертатися на службу і мріє - бігати.

Впродовж двох місяців Яна посилено готується до участі в Бостонському марафоні. Вона тренується чотири рази на тиждень. Двічі у Центрі UNBROKEN із фізичним терапевтом та ще двічі на велотреку та стадіоні з професійними тренерами бігового клубу PROBIG.

Своєю участю у всесвітньо відомому марафоні юна українка прагне нагадати світові, що війна в її країні триває, продовжують страждати та гинути діти і дорослі, скалічено тисячі життів і щодня зростає кількість людей з ампутаціями. Та попри все, українці залишаються незламними.

Отож, підтримати Яну в її меті можна тут: https://dobro.ua/project/nezlamni_boston/

До участі в Бостонському марафоні Яну Степаненко запросила американська фундація One World Strong Foundation , що допомагає ветеранам і цивільним, які постраждали внаслідок терактів та військових дій.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: Волиняни проходять десятиденний курс самооборони (Фото).

Реклама Google

Telegram Channel