Курси НБУ $ 39.53 € 42.31
На Волині підприємство відмовилося від «схеми» та сплатило до бюджету 1,3 мільйона гривень

Тепер можуть спати спокійно...

Фотоколаж із сайту 24tv.ua.

На Волині підприємство відмовилося від «схеми» та сплатило до бюджету 1,3 мільйона гривень

Беріть приклад! Точно буде спати спокійніше...

Аналізуючи господарську діяльність одного з платників податків Волинської області податківці виявили, що підприємство надавало однотипні високорентабельні послуги нерезидентам різних країн.

Переважну частину таких послуг компанія реалізовувала безпосередньо споживачам, зареєстрованим в Європі та Азії.

Однак інша частина послуг надавалася за заниженими цінами фірмі-посереднику, яка зареєстрована на Британських Віргінських островах і не сплачує податок з власного прибутку. А фірма посередник перепродавала послуги клієнтам українського підприємства, але вже за нормальною ціною.

Діапазон чистої рентабельності витрат по операціях з реалізації послуг безпосередньо споживачам склав 243 відсотки, а от чиста рентабельність витрат при наданні послуг через посередника – 187 відсотків. Власне у різниці цих показників «сховалася» реальна мінімізація податку на прибуток.

Після обґрунтованих запитів податківців до волинського підприємства  про мінімізацію податку на прибуток і проведеної співбесіди,підприємством, у першому кварталі 2024 року, подано уточнюючу деклараціюза 2020 рік та сплачено до бюджету 1 мільйон 347 тисяч гривень податку на прибуток, - повідомили у відділі трансфертного ціноутворення Головного управління ДПС у Волинській області.

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області.

Читайте також: Базу відпочинку на озері Світязь продали за 8,2 млн грн.

Реклама Google

Telegram Channel