Курси НБУ $ 39.40 € 42.34
Нардеп пояснив, що загрожує ухилянтам, які відмовляються пройти медогляд

Покарання буде.

Фото ілюстративне.

Нардеп пояснив, що загрожує ухилянтам, які відмовляються пройти медогляд

Чоловіків, які відмовляються проходити медичний огляд у ТЦК, і таким чином ухиляються від мобілізації — не позбавлять волі

Але порушнику доведеться заплатити великий штраф.

Про це у п'ятницю, 5 квітня, у своєму Telegram розповів Народний депутат України Максим Бужанський, інофрмують Новини Live.

Штраф за неявку до ТЦК — понад 200 тис. грн

У законопроєкті, який парламентарі планують розглянути наступного тижня, дійсно є норма, що трактує відмову від проходження медогляду як кримінальне правопорушення (3-5 років позбавлення волі).

«Не буде цього, цю норму ми із законопроєкту прибираємо, законопроєкт розглянемо у комітеті в понеділок. У якості покарання — дуже великий адміністративний штраф, але не позбавлення волі», — заявив нардеп Бужанський. 

Документ також передбачає збільшення максимальних штрафів за неявку за повісткою у ТЦК — до 204 тисяч грн. За порушення правил обліку військовозобов'язаних пропонується збільшити штрафи до 8,5-17 тисяч грн. А за недотримання законодавства про військовий обов'язок — до 34-85 тисяч грн. 

Днями стало відомо, що всіх українських водіїв внесуть до реєстру військовозобов’язаних. 

Раніше у Генштабі ЗСУ пояснили, коли працівники ТЦК викликатимуть призовників 25-річного віку для уточнення облікових даних.

Читайте також: «Закликав ухилятися від мобілізації: СБУ викрила клірика УПЦ МП на Закарпатті».

Реклама Google
 

Telegram Channel