Курси НБУ $ 39.67 € 42.50
Жінку, яка держаком від граблів трощила автомобіль ТЦК, покарали лише штрафом (Відео)

Лілія Христунова, яка побила автівку працівників Шепетівського ТЦК, каже, що не пишається власним вчинком. 

Фото – «Суспільне Хмельницький».

Жінку, яка держаком від граблів трощила автомобіль ТЦК, покарали лише штрафом (Відео)

Бо «що там було – я взагалі не пам’ятаю».

5 квітня жінку, яка пошкодила автомобіль військових Шепетівського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки під час конфлікту 29 березня, визнали винною у скоєнні дрібного хуліганства.

Про це розповіли в Ізяславському районному суді, передає «Суспільне».

За рішенням суду, прийнятим 5 квітня, за скоєне жінка має заплатити 85 гривень штрафу.

Жінка, що на відео, яке облетіло тиждень тому соцмережі, палицею б’є автомобіль військових Шепетівського ТЦК – жителька села Кунів Плужненської громади Лілія Христунова. Хто знімав та опублікував відео, каже, не знає. Неправомірність своїх дій визнає.

«Я не відмовляюсь від того, що неправильно зробила. Але я не пам’ятаю, як я це зробила. Я собою не пишаюсь, не пишаюся цим вчинком. Мені всі телефонують, кажуть, яка я молодець, а мені так кепсько на душі», – розповідає жінка.

Зі слів Лілії Христунової, її молодший син зараз на фронті. Захищати країну приїхав з-за кордону в перші дні повномасштабного вторгнення. А два тижні тому її старшого сина працівники Шепетівського територіального центру комплектування без документів силою вивезли з лісу, де той перебував на підробітках. Жінка каже, він має право на відстрочку.

«Це не я придумала закон. Це закон є для всіх: в кого троє дітей і більше – до війська не беремо. Ми зібрали всі документи, довідку про склад сім’ї, а його не відпускають. Тільки через дві доби з Шепетівського ТЦК його привезли до Ізяславського. Забрати додому нам його вдалося лише завдяки зверненню на гарячу лінію Уповноваженого з прав людини. В Офісі Омбудсмана нам сказали, що потрібно зробити. Ми написали ту заяву, а вони не хотіли її приймати. Але прийшов комісар, подивився на всі документи, які ми принесли, і сина відпустили», – розповідає Лілія Христунова.

Жінка каже, емоційно відреагувала, бо в автомобілі ТЦК побачила того, хто не хотів приймати у неї документи на відстрочку від служби сина.

«Ми того дня просто йшли прибирати парк у нас в селі. Бачимо, машина військова стоїть. Жінки попросили, щоб вони вийшли, розумієте, ми хотіли знати, чого вони сюди приїхали. А тоді я відкрила двері й побачила в машині того Олега, що не хотів в нас заяву приймати. І тут мене понесло», – говорить жінка.

Утім, як вдарила двері держаком від граблів, Лілія каже, не пам’ятає.

«Я чесно, клянусь, перекручують те все. Що там було – я взагалі не пам’ятаю».

Читайте також: Священник ПЦУ сім місяців перебував в окупації, нині служить на Волині.

Реклама Google

Telegram Channel