Курси НБУ $ 39.64 € 42.30
В росії заарештували дисидента, який на суді прокричав: «Слава Україні! Смерть убивці путіну»

Олександр Скобов підтримує Україну у війні з росією.

Фото із сайту zona.media.

В росії заарештували дисидента, який на суді прокричав: «Слава Україні! Смерть убивці путіну»

Колишнього радянського політв’язня, публіциста Олександра Скобова (на фото) Калінінський райсуд Санкт-Петербурга відправив у СІЗО до 1 червня

Олександра Скобова звинувачують у виправданні тероризму через пост про підрив Кримського мосту. 66-річного чоловіка затримали пізно увечері 2 квітня вдома у правозахисника Юлія Рибакова.

Як пише «Медіазона», у залі суду Олександр Скобов одразу вигукнув: «Слава Україні! С мерть убивці путіну! Я не бачу сенсу брати участь у цьому балагані, і єдина причина участі в цьому суді – плюнути в обличчя суду».

Адвокатка Вероніка Карагодіна наполягала на тому, щоб суд обрав Скобову запобіжний захід, не пов’язаний з арештом. Вона просила долучити до справи медичні документи, які підтверджують, що у її підзахисного діагностовано цукровий діабет, гепатит С, бронхіальну астму та глаукому. Захисниця також зазначала, що на утриманні Скобова перебуває 90-річна мати.

У березні 2024 року мін’юст рф вніс його Скобова до списку «іноземних агентів». Він підтримує Україну у війні з росією. Зокрема 31 березня в інтерв’ю сайту «Север.Реалії» Скобов заявив, що закликає допомагати російським добровольчим батальйонам, які воюють на боці України. 

Як нагадує «Історична правда», за радянських часів Олександр Скобов випускав у Ленінграді антиурядовий журнал «Перспективи». У СРСР його двічі відправляли на примусове психіатричне лікування через участь в опозиційній діяльності. У Росії він публікувався у радикально-опозиційному виданні «Грані».

Читайте також: Неподалік єгипетських пірамід говорили про легендарного автора пісні «Волинь моя».

Реклама Google

Telegram Channel