Курси НБУ $ 39.67 € 42.50
Спецпризначенець з Волині після перемоги на міжнародних змаганнях одразу повернувся до справ військових

Ігор Панчук: "Коли я був лежачим у шпиталі, поставив собі за мету потрапити на змагання".

Фото: Фейсбук.

Спецпризначенець з Волині після перемоги на міжнародних змаганнях одразу повернувся до справ військових

Нещодавно ковельчанин Ігор Панчук привіз три «золота» з міжнародних змагань серед поранених військовослужбовців та ветеранів війни – «United States Air Force and Marine Corps Trials 2024», які проходили в Лас-Вегасі

На цей спортивний форум приїхали представники з 21-ї країни. Збірна України вперше стала учасницею і здобула 76 медалей.

Про це повідомляє Ковельська міська рада. 

29-річний атлет з Ковеля виборов перші місця в бігу на 100, 200 і 400 метрів. Причому на 400-метрівці побив рекорд великих міжнародних спортивних змагань «Warrior Games». Він здолав дистанцію за 57.52 секунди, тоді як найкращий попередній результат - 1 хвилина 13 секунд.

Після повернення з престижного турніру одразу – до справ військових. Не вдалось навіть зустрітись з рідними. Ігор Панчук – офіцер Національної гвардії, служить з 2018 року.

«Я – спецпризначенець, обожнюю свою роботу. Кайфую від драйву, небезпеки. У мене в сім’ї немає військових, за руку ніхто не вів, але з 15 років пішов уже у ліцей. Не хотілося бути, як всі, прагнув обрати вузьке направлення. Приваблювали військова форма, зброя. Це було кохання з першого погляду».

У Ковелі Ігор навчався у школі №3 імені Лесі Українки. З раннього дитинства захоплювався різними видами спорту: футбол, пауерліфтинг, плавання, єдиноборства, легка атлетика.

Офіцер пройшов чимало гарячих точок. 13 січня 2023 року поблизу Бахмута неподалік від нього розірвалася російська граната, внаслідок чого він отримав поранення руки та обох ніг.

«Коли я був лежачим у шпиталі, поставив собі за мету потрапити на змагання. До речі, вигорання стається, якщо немає мети. Саме спорт допоміг мені сформувати цю рису - цілеспрямованість».

Не часто тепер Ігор буває у Ковелі, де живуть його близькі люди – мама Алла Георгіївна, тато Ігор Богданович, бабуся Галина Олексіївна Якубович. Та й з дружиною і маленьким синочком теж в основному спілкується по телефону. У нього така професія – захищати Батьківщину.

«Пишаюсь, що живу в такий історичний час і не стою осторонь. Ця війна надовго і треба воювати, щось робити. Мрія теж у мене зрозуміла – перемогти і жити зі своєю сім’єю. Ми винні Перемогу усім загиблим.»

Ковель гордиться своїм земляком. Віримо, що в Ігоря Панчука попереду – багато перемог, і найважливіша для нас усіх – Перемога України.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: Відомий бард з Волині на передовій і воює, і куховарить, і... малює! (Фото).

Реклама Google

Telegram Channel