Курси НБУ $ 39.67 € 42.50
Комітет Ради рекомендував дозволити мобілізацію засуджених, але з винятками

Для служби в ЗСУ необхідно бажання самого засудженого та рішення суду.

Фото Главком.

Комітет Ради рекомендував дозволити мобілізацію засуджених, але з винятками

Мобілізацію буде заборонено для тих осіб, які вчинили злочини проти національної безпеки

Комітет Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності рекомендував ухвалити законопроект, яким пропонується дозволити мобілізацію засуджених. Але призивати будуть не всіх. Про це у коментарі РБК-Україна заявив голова комітету Сергій Іонушас, пише Главком.   

«Комітет рекомендував прийняти за основу законопроект 11079-1, який дозволяє мобілізацію засуджених до позбавлення та обмеження волі», – зазначив Іонушас.

За його словами, мобілізацію буде заборонено для тих осіб, які вчинили злочини проти національної безпеки. Також не призиватимуть засуджених за тероризм, вбивство двох або більше людей, згвалтування, педофілію та ДТП зі смертельним наслідком під впливом наркотиків чи алкоголю.  

Нагадаємо, нещодавно до Верховної Ради внесли законопроект №11079, який передбачає мобілізацію та проходження військової служби за контрактом засуджених та ув'язнених під час воєнного стану.

Для таких людей передбачили умовно-дострокове звільнення від відбування покарання для мобілізації та служби за контрактом. Для цього необхідно бажання самого засудженого проходити таку військову службу та рішення суду.

Реклама Google

Telegram Channel